5 lépésben a tartósan egyenes tincsekért – hő nélkül!

Bodnár Alexa
Írta: ,
5 lépésben a tartósan egyenes tincsekért – hő nélkül!

Ha eddig ki se mertél lépni az utcára anélkül, hogy legalább húsz percet vasaltad volna a hajadat, vagy hasonló okból gyakran szoktál elkésni, akkor a következő tippjeink garantáltan meg fogják könnyíteni az életedet. Mutatunk néhány trükköt, amellyel anélkül egyenesítheted a makacsul hullámosodó, vasalás nélkül mindig kócos frizurádat, hogy kitennéd a hő roncsoló hatásának.

Egyenesítő hajpakolás Kép forrása: luxyhair.com

Nem csak az egyenesség miatt, hanem a hajad megfelelő tápláltsága érdekében is fontos, hogy legalább heti 1-2 alkalommal használj hajpakolást. Szerencsére a szuper hajegyenesítő pakolásért nem kell feltétlenül a drogériába menned, elég csupán a spájzba, hiszen házilag is elkészítheted, és így még garantáltan vegyszermentes is lesz.

A csodapakoláshoz kókusztejre és citromlére lesz szükséged, előbbiből 1 csészényire, míg utóbbiból egy nagyobb citromból kifacsart mennyiségre. A két összetevőt keverd jól össze, majd tedd egy éjszakára, de legalább néhány órára a hűtőbe, mielőtt a hajadra kened. A pakolást hajmosás után kell használnod, és legalább 45-60 percig a hajadon hagynod, majd lemosnod.

Csodatévő törölköző Kép forrása: instagram.com

A megfelelő minőségű hajegyenesítő termékek megtalálása mellett nagyon fontos, hogy vásárolj magadnak egy jobb minőségű, 100% pamut anyagú törölközőt, hiszen a műszálas termékek csak még inkább hozzájárulnak a göndörödő fürtökhöz.

Hajmosás után csavard a hajadat a törölközőbe – ne dörgöld meg vele –, és hagyd, hogy a pamutanyag magába szívja a nedvesség nagy részét – ezzel máris félúton jársz az egyenes haj felé vezető utadon.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!