Szerelem / Párkapcsolat

Szapiofil vagy? 10 személyiségjel, hogy az intelligenciához vonzódsz

Te magad is intelligens vagy

Az ember ösztönösen ahhoz vonzódik, amilyen ő maga. Az ostoba emberek végtelenül untatnak és minden energiádat felemészti egy felszínes csevegés, ezért számodra a tökéletes este az, mikor a közeli barátaiddal beszélgetsz egy pohár bor mellett.

Beindulsz egy tartalmas beszélgetéstől

Egy szapioszexuális számára egy inspiráló beszélgetés egy festményről, egy könyvről vagy eseményről szinte felér egy előjátékkal. Téged nem a bulvár és a bulizás érdekel, hanem a galaxis rejtelmei és a művészetek. Aki számodra új információval szolgál vagy tanít neked valamit, jó eséllyel köthet ki az ágyadban. 

A tudatlan emberek megrémítenek

Egy olyan férfi, aki csak dicsekszik és nagyot mond, kifejezetten taszít. Az emberek vaskalapossága és tájékozatlansága számodra elviselhetetlen és ha ilyennek találkozol, hanyatt homlok menekülsz, legyen bármilyen vonzó is az illető kinézete.

A helyesírási hibáktól a falra mászol

A nyelvtan helyes használata elengedhetetlen a szapiofil számára. Ha valaki úgy hív randira írásban, hogy helyesírási hibát vétett, akkor elszálltak az esélyei, mert – nem tehetsz róla – de egyből arra gondolsz, hogy nem elég tanult vagy olvasott. 

Ha valakinek nincsenek könyvei, esélytelen

Ha bárki otthonában először jársz, az az első dolgod, hogy megnézed, milyen könyvei vannak. Ha valakinél nincs egy roskadozó könyvespolc, vagy csak kevés könyve van és azok is csak ponyvaregények, akkor valószínűleg nem lesz komoly a kapcsolat.

Még több jelet találsz a következő oldalon. Kattints ide a lapozáshoz >>

Értékeled, ha valaki sablonmentesen gondolkodik

Mivel arra indulsz be, ha stimulálják az agyad, odavagy azért, ha valaki gondolkodásmódjában eltér a megszokottól és másképp vélekedik bizonyos dolgokról, mint a többség. Legyen az történelem, művészet, politika vagy társadalomkritika, neked is mindenről saját véleményed van és ezt ütköztetni vagy megbeszélni egy szintén másképp-gondolkodóval számodra élvezetes felfedezés. A társadalmi nyomás nagy, nem túl gyakori, hogy valaki felvállalja a sodrással szemben álló gondolatait, ezért ez neked ritka kincs.

Az érzelmi intelligencia is fontos neked

Nemcsak az IQ, az EQ, azaz az érzelmi intelligencia is olyan dolog, ami elengedhetetlen egy boldog kapcsolathoz, hiszen lehet valaki bármekkora zseni, ha nem képes érett módon kifejezni érzelmeit. Tisztában vagy vele, hogy az elfojtott indulatok, sértődések és érzelmek csak veszekedéshez és feszültséghez vezetnek, ezért mindennél fontosabbnak tartod egy kapcsolatban a józan kommunikációt.

Jó hallgatóság vagy és ezt visszafelé is elvárod

Napjainkban egyre kevesebben figyelnek egymásra, mindenki csak arra vár, hogy beszélhessen. Te jó hallgatóság vagy és ezt a párodtól is elvárod, elvégre egy olyan ember, akinek a másik agya a vonzódása tárgya, csakis értelmes kommunikáción keresztül érezheti a kapcsolódást.

Már az első randin jelentőségteljes kérdésekre és válaszokra vársz

Az „igen, nem, talán” szavakkal megválaszolható kérdésekkel nálad nem sokra megy a randipartner. Nem üres fecsegéssel szeretnéd tölteni az időt, hanem világmegváltó gondolatokkal és azok kifejtésével. Ha valaki olyan kérdést tesz fel neked, amin tényleg komolyan el kell gondolkoznod, egyből nyert ügye van.

Tetszik, ha valaki kiáll magáért

Nem viseled el a könnyen manipulálható embereket, akik a körülményeknek megfelelően alakítják véleményüket, ízlésüket és meggyőződésüket. Még akkor is jobban értékeled azt, aki kiáll magáért, ha nem is értesz vele feltétlenül egyet.    

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást