5 smink, ami mindig nyerő és 5, ami mindig rendkívül ciki

5 smink, ami mindig nyerő és 5, ami mindig rendkívül ciki

Címlap / Stílus / Arc / 5 smink, ami mindig nyerő és 5, ami mindig rendkívül ciki / 2. oldal

Ciki tippek:

1. Neon

Aki már élt a nyolcvanas években, élénken emlékszik arra, hogy minden arc neonszínben pompázott. Egyrészt nagyon kevés bőrtónus van, amin jól mutat, másrészt az ember úgy néz ki neonsminkkel, mintha sorkiemelő filccel firkálták volna össze az arcát, így ez a „look” sosem nyerő.

2. Glitter

Egy kis csillogás mindig jól jön a szürke hétköznapokban, de az arcon sosem mutat jól. Ugyan ha finoman használjuk, valóban ki lehet vele emelni arcunk szép részeit, de sajnos szinte mindenki túlzásba viszi és úgy néz ki, mint egy diszkógömb. 

3. Túlrajzolt száj

Ugyan a szájkontúrceruza fontos, de ha nem rendeltetésszerűen használjuk, bizony csak rontunk megjelenésünkön. Ha a szád sokkal nagyobbra húzod, mint kellene, visszataszítóan természetellenes hatást érsz el vele. 

4. Színes szempillaspirál

Szempillaspirált nem csak fekete és barna színben lehet kapni – sajnos. Az igaz, hogy az élénk színű szempilla hangsúlyozza a szemet, de az igazat megvallva inkább csak azért vezeti oda a tekintetet, mert olyan, mintha Halloween-re öltöztünk volna be. 

5. Szépségtapasz

A múlt – és jelen – egyik legbizarrabb sminktrendje. Először pattanások eltüntetésére használták, aztán valamiért népszerű lett és a nők kiegészítő gyanánt viselték arcukon. Mivel igazából semmi sem szép, ami nem természetes, jobb hanyagolni ezt a trendet is.

Képek: neimers/depositphotos.com, pepperbox/depositphotos.com, valuavitaly/depositphotos.comkriscole/depositphotos.com, vgergiev/depositphotos.com, fotorince74/depositphotos.com

Oldalak: 1 2

»

2 hozzászólás

 • Pakulár Andrea
  2020.10.06., 19:08

  80-90 évek stílusa eléggé visszatért szóval… és rengeteg híres emberen látom azt a stílust, ami itt a “Ciki” kategóriába lett sorolva. Ha valakinek vagy egy kis ízlése és tudja hol van a határ és van egy alap “természetes szépsége”, az azt tesz-vesz magára, amit akar mert úgyis jól fog kinézni.

  Válasz
  • Szőke Angéla
   2020.10.07., 17:11

   Sajnos nagyon sokan hiszik azt magukról, hogy jó az ízlésük és nem veszik észre, hogy egyáltalán nem az előnyös tulajdonságaikat hangsúlyozzák ki. De építő jellegű kritikát nem tudnak elfogadni.

   Válasz

Írj egy hozzászólást