A szoros copftól kihullik a hajad? 5 szépségmítosz, ami tényleg igaz

A szoros copftól kihullik a hajad? 5 szépségmítosz, ami tényleg igaz

Címlap / Stílus / A szoros copftól kihullik a hajad? 5 szépségmítosz, ami tényleg igaz / 2. oldal

Néhány ételtől pattanásosabb leszel

Aki rendezett már nagy zabapartikat, vagy időnként vannak falórohamai, amikor nem répát és zellert eszeget bűntudatosan, az biztosan tudja, hogy ez a mítosz nem is lehetne igazabb.

Mindenkinél más teszi be az ajtót, néhányan a csokoládéra, néhányan a zsíros ételekre vagyunk érzékenyebbek. Egy biztos: ezek egyike sem tesz túl jót sem a feneked méretének, sem az arcod tisztaságának.

Nem is kell messzire menni a bizonyítékért: rengetegen ettünk össze­vissza karácsonykor, az ekkor előbújó puklik pedig lassan múlnak el, és nem váltják fel őket újak, ahogy visszatérünk az egészségesebb étrendhez.

Moyo Studio/istockphoto.com

Ráfügghetsz az ajakápolódra

Úgy hangzik, mintha az ajakápoló­-biznisz rosszakarói találták volna ki ezt az aljas hazugságot, hogy minél kevesebbet használjunk a Labellóból és társaiból. Az igazság az, hogy a gyakori használat tényleg függővé teheti a szádat.

Ezek a rúzsok ugyanis, míg egyes összetevőik valóban hidratálják a bőrödet, a Daily Makeover cikke szerint ezzel egyidőben kámfort, mentolt és szalicilsavat is tartalmaznak. Ezek viszont épp az ellenkezőjét váltják ki, és kiszárítják a szádat.

Így belekerülsz az ördögi körbe: kiszárad, bekened, amitől még inkább kiszárad, és újra be kell kenned a szádat.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást