7 bevált trükk, hogy hatékonyabb legyen a tavaszi nagytakarítás

Zabolai Margit
Írta: ,
7 bevált trükk, hogy hatékonyabb legyen a tavaszi nagytakarítás

Egy rutinos háziasszonynak már aligha okoz gondot a tavaszi nagytakarítás, ám aki csak nemrég kezdte meg az önálló életét, annak bizony ilyenkor jól jön néhány praktika. Az alábbi trükkök nálam mind beváltak, így nyugodtan ajánlom őket: akár a pincétől a padlásig suvickolod át a házat, akár csak egy konkrét problémát szeretnél megoldani. Ki tudja, a tanácsok között talán akkor is találsz újdonságot, ha egyébként azt gondoltad, neked már nem lehet újat mutatni.

Ecetet, mindenhová!

Az ecet szagától sokan ódzkodnak, ezért nem is használják szívesen takarításhoz, pedig nekem az a tapasztalatom, hogy éppen a szagtalanításban játssza a legjobb szerepet. Az ecet szúrós szaga ugyanis gyorsan elillan, főleg, ha egy gyors szellőztetéssel is rásegítesz, azonban, mivel megöli a gombákat, baktériumokat, és minden olyasmit, ami a kellemetlen szagokat okozhatja, csak friss tisztaságillat marad utána.

Éppen ezért én nagytakarításkor egy kis ecetes vízzel minden konyhai felületet át szoktam törölni, a szekrényajtóktól kezdve a tűzhelyen át a munkapultig.

Gőztisztító

Szintén sok helyen bevethető, természetes és könnyen használható eszköz a gőztisztító, szerintem mindenképpen érdemes beruházni egyre. Nekem elsősorban a zsíros szennyeződések tisztításánál vált be, de a konyhai csempém sem volt még soha olyan tiszta a beköltözésem óta, mint a gőztisztítós lemosásnál.

Mivel egyszerre nagyobb felületet is gyorsan, hatékonyan lehet vele tisztítani, nagytakarításkor jó, ha kéznél van.

Mi is kipróbáltuk a gőztisztítót - az erről szóló cikkünket itt olvashatod!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv