„Love is free”, vagyis az olasz pasik pofátlan elképzelése a szerelemről

„Love is free”, vagyis az olasz pasik pofátlan elképzelése a szerelemről

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / „Love is free”, vagyis az olasz pasik pofátlan elképzelése a szerelemről

Love is free

Róma mindent megtestesít, amire egy nőnek szüksége van. Finom ételek, jó borok és jóképű férfiak. A tipikus olasz férfi laza, pajzán és elképesztő módon ért a flörthöz. Egész másképp, mint a legtöbb európai országban. Ezért is gondolom, hogy a legjobb hely arra az esetre, ha netalántán önbizalomhiánnyal küzdenél. Egy óra a Campo De’ Fiorin, vagy a Trasteverén és magabiztos nőként sétálsz vissza a hotelszobádba, vagy egy szívdöglesztően helyes olasz lakására.

Pont ezen a helyen hangzott el a legolaszosabb mondat, amit valaha hallottam: „Love is free”.

Egy pincér száját hagyta el, nem sokkal azután, hogy randira hívott az ujján lévő karikagyűrűvel. Mikor kérdőre vontam, nem köntörfalazott, nem próbált átlátszó mesék mögé bújni, nyíltan vállalta, hogy nős. Ezzel együtt viszont azt is határozottan állította, hogy a szerelem szabad és ő bárkit szerethet. Bár roppant vonzó volt az érvelése és meg kell hagyni, hogy férfit nem láttam még ennyire frappánsan tálalni a hűtlenséget, mégsem éreztem azt, hogy egyezne az értékrendünk, ezért hamar Ciao lett a történet vége.

Fotó: Berényi Nóri

„Meg kell élni a pillanatot, csak az a lényeg” – Manuel, a hűtlen olasz

Még a legjobbakkal is megesik, hogy elvarázsolja őket az olasz temperamentum és nem tudnak ellenállni a római pasik varázsának. Ez történt az én legjobb barátommal is, aki egy romantikus éjjeli robogózás után, egy szívdöglesztően szexi olasz ágyában kötött ki. Minden tökéletes volt, már az ismerkedés első pillanatától. Kacér pillantások, finom mozdulatok, no meg egy olyan kerek fenék, ami azonnal szemet szúrt a barátnőmnek.

Az este tökéletesen folytatódott és bár már nem hiszünk a tündérmesékben, egy időre mindketten elkalandoztak az olasz életérzés hatására.

Tartott ez mindaddig, amíg Manuel, az olasz csődör száját el nem hagyta az a bizonyos mondat: „Egyébként van barátnőm, csak nem akartam elmondani, mert meg akartam élni a pillanatot…csak ez a lényeg”. Valószínűleg sokan egy színpadias távozás mellett döntöttek volna, az én vagány barátnőm, viszont mosolygott egy jót, majd megkérte a csődört, hogy vigye haza. Manuel udvariasan átfurikázta robogóján a lányt a város másik végébe, majd egy filmbe illő romantikus csókkal tudatta, hogy itt van a történetük vége.

Fotó: Berényi Nóri

Az olasz fagyi jó választás, az olasz pasi már kevésbé

Róma jó választás lehet mindenféle szempontból, de párválasztás céljából a legkevésbé sem. Nem ér általánosítani, de tény, hogy az olasz férfiak nem a hűségükről híresek. Mégis van bennük valami megmagyarázhatatlan sárm és vonzerő, amiért olyan ellenállhatatlanok. Talán az elképesztő magabiztosságuk az, amivel minden nőt levesznek a lábukról, talán a kócos hajuk, amibe imádnak beletúrni, vagy csak a kacér nézésük, amiben láthatjuk egy éjszaka leforgását. Bárhogy is, de a mi szívünket rabul ejtették az olasz férfiak, még akkor is, ha egész más a hűségről alkotott elképzelésünk. Így, ha olasz férfit nem is választunk magunk mellé, a fagyijukkal örök hűséget kötöttünk.

Fotó: Berényi Nóri

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást