Ez történik a testeddel, ha minden nap zuhanyozol

Ez történik a testeddel, ha minden nap zuhanyozol

Címlap / Életmód / Egészség / Ez történik a testeddel, ha minden nap zuhanyozol / 2. oldal

Törékennyé válnak a körmeid

Minden kétséget kizáróan a kezeid azok a testrészeid, amik a leggyakrabban érintkeznek szappannal és vízzel. Az állandó habzás mosakodás vagy mosdóhasználat után viszont erősen igénybe veszi a bőröd és a körmeid. Mivel pedig kézmosáskor folyamatosan fertőtlenítés is történik – ami szintén befolyásolja a természetes bőrréteg kialakulását, egyúttal a körmök közvetlen környezetét.

A napi zuhanyozás sem javít a helyzeten, sőt repedezett bőrhöz és törékeny körmökhöz vezethet. A száraz, repedezett bőr pedig lehetővé teszi, hogy a baktériumok és a különféle allergének áttörjék a bőr természetes védőrétegét, lehetővé téve a bőrfertőzések és allergiás reakciók kialakulását.

galitskaya/istockphoto.com

Megakadályozhatja az immunrendszered számára szükséges stimulációt

Az immunrendszerednek szüksége van bizonyos mértékű stimulációra normál mikroorganizmusok, szennyeződések és egyéb környezeti hatok által, hogy képes legyen védekezni ellenük. Ez az egyik oka annak, hogy egyes gyermekorvosok és bőrgyógyászok nem javasolják a napi fürdést, különösen kisgyermekek esetében. Az egész héten át történő zuhanyzással így sajnos csökkentheted az immunrendszered munkájának hatékonyságát.

Milyen gyakran ajánlott zuhanyoznod?

Bár nincs ideális gyakoriság, a legtöbb szakértő a heti többszöri, de nem mindennapi zuhanyozást javasolja abban az esetben, ha valaki jelentősen megizzad vagy egyéb kellemetlen testszagokat észlel magán. Egyébként bőven elég az intim testrészek és a lábak áttörlése egy nedves törölközővel. Abban az esetben viszont, ha a mindennapi zuhanyzás mellett döntesz, ügyelj arra, hogy minél kímélőbb tusfürdőt használj, és 3-4 percnél ne tartson tovább.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást