Kikapcsolódás / Szórakozás

Minden idők 5 legijesztőbb filmje: te hányat mertél eddig megnézni?

Az éjszaka halottjai (Dead of Night)

Az 1945-ös klasszikust akár egyszerű, hirtelen váltásokkal riogató jump-scare-nek is tekinthetnénk, de ennél azért több van benne.

Az öt kísértet-történet gyűjteménye egyszerre zavarba ejtő és bizarr sztorik egymásutánja, melyek közül a legemlékezetesebb talán az Alberto Cavalcanti által rendezett: ebben egy őrült hasbeszélőt kezd kísérteni a saját bábja, márpedig, ha engem kérdez valaki, a hasbeszélők még önmagukban, élő babák nélkül és józan ésszel is elég ijesztőek tudnak lenni.

Psycho (Psycho)

Az 1960-as mozi a horrorlegenda, Alfred Hitchcock egyik klasszikusa. Egy nagy összeg lenyúlása után szökésben lévő titkárnő bejelentkezik egy motelbe, amit egy bizarr fiatalember és édesanyja üzemeltetnek.

A nő, aki abban reménykedett, hogy sosem találják meg, talán nem gondolta át, hogy mit kíván, mert hamarosan csak még ijesztőbbé teszi a körülményeket az, hogy senki nem tudja, hol és kivel van. Márpedig ahogy a motel titkai szépen lassan feltárulnak, úgy szorul körülötte is egyre a hurok.

A történet önmagában is hátborzongató, a kiváló rendezés, a fantasztikus színészek (Anthony Perkins-nek egyetlen pillantására elhisszük, hogy tényleg képes bármire, ami a filmben történik) és persze a remek zene is hozzájárulnak ahhoz, hogy például a híres zuhanyzós jelenetet közel 60 évvel később is mindenki ismeri, az alatta futó zene pedig gyakorlatilag a rémület muzikális megfelelőjévé vált.

Olvastad már?  5 dolog, ami fel sem tűnik a férfiaknak az ágyban - Csak mi aggódjuk túl!

Ördögűző (The Exorcist)

William Friedkin 1973-as horrorjának trükkfelvételei manapság talán már kissé mosolyogtatónak hatnak, de jelentkezzen az a bátor, akinek nem futkos a hátán a hideg a lépcsőn lemászós jelenettől.

A jó és a rossz küzdelme, az ártatlanság elvesztése, az ördög által megszállt kislány szüleinek téboly közeli állapota mind-mind a képernyő elé szögezi a nézőt, a bizarr és zavarba ejtő jelenetek pedig még a film megnézése után is, nagyon sokáig nem engednek.

Ezért van az, hogy az Ördögűző az egyik legrémisztőbb horrorfilm volt, amikor bemutatták, és a mai napig is az.

További két hátborzongató film a következő oldalon. Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást