Szívfacsaró oka van annak, miért szeretkeznek kevesebbet 50 felett a nők

Szívfacsaró oka van annak, miért szeretkeznek kevesebbet 50 felett a nők

Címlap / Szerelem / Szex / Szívfacsaró oka van annak, miért szeretkeznek kevesebbet 50 felett a nők / 2. oldal

Tudjuk, hogy ez így nincs rendjén, mégsem kérünk segítséget

A megkérdezett nőknek csupán 3 százaléka számolt be arról, hogy nemrégiben pozitív szexuális tapasztalatokat szerzett. Ezek után egyenesen megdöbbentő, hogy a kérdőívben résztvevők csupán 6 százaléka fordult orvoshoz szexuális problémái miatt.

Az idő múlásával a szexuális egészség kihívásai nem csak a férfiaknál jelentkeznek, a nőknél is gyakoriak. Úgy tűnik, hogy a nők szexuális aktivitásában és elégedettségében nagyon fontos szerep jut a partneri tényezőknek, ideértve nem csak a lelki kapcsolódást, hanem a partner szexuális diszfunkcióját, valamint rossz fizikai egészségét” – mondta Dr. Stephanie Faubion, a NAMS igazgatója.

A nők nagyon gyakran két élethelyzettel szembesülnek: mivel általában idősebb partnerük van, könnyen megeshet, hogy a férfi (akár az egyszerű vérnyomáscsökkentők miatt) nem képes az együttlétre, vagy nem olyan minőségben, ahogy azt a páros igényelné. Így idővel vagy megszűnik, minimalizálódik a szexuális élet, vagy megszakad a párkapcsolat.

Ekkor viszont a nők szexuális élete – legalábbis a statisztikák alapján – azért lesz a nullával egyenlő, mert nem találnak új partnert. Sokszor azért, mert nem tartják magukat elég vonzónak, vagy azért, mert ők maguk is különféle menopauzás, időskori tünetekkel küszködnek.

Sokat árt a helyzet orvoslásán az is, hogy a menopauzával kapcsolatos problémákat, mint pl. a hüvelyi szárazság és a szexuális fájdalom, a szexuális funkciókat érintő betegségként azonosították a társadalomban. Talán ezért van az, hogy nagyon kevés nő keres megoldást ezekre a problémákra, annak ellenére, hogy rendelkezésre állnak hatékony terápiák” – tette hozzá Dr. Stephanie Faubion.

Oldalak: 1 2

»

4 hozzászólás

 • lacko
  2021.08.02., 13:50

  Mi a kérdés?

  Válasz
 • 50plus
  2021.08.02., 17:11

  Majd ha az 50+os hölgyek nem 30+os fiúcskákról álmodnak, hanem elfogadják társnak a kortársaikat, több esélyük lesz a normális nemi életre.

  Válasz
  • sziszko
   2021.08.02., 20:28

   Csak férfiről álmodnak, legyen az aktív vagy passzív, de az érintése kialakítja a vágyat. Nem biztos, hogy az 50+-os nő szeretne fiatal fúval huncutkodni.

   Válasz
 • Rita
  2021.08.07., 09:39

  Olyan partner kell egy 50pluszos nő mellé aki kedvet is csinál hogy akarja is a szexet az a nő. Elfelejtettek a pasik oda figyelni a nőkre. Délelőtt megbánt valaki vagy nem úgy viselkedik veled az ne várja el hogy a combok szétt nyiljanak. Csupán ennyi.

  Válasz

Írj egy hozzászólást