Mennyire számítasz gonosznak? Ez a 4 legsötétebb vonásunk

Mennyire számítasz gonosznak? Ez a 4 legsötétebb vonásunk

Címlap / Életmód / Lélek / Mennyire számítasz gonosznak? Ez a 4 legsötétebb vonásunk / 2. oldal

2/4. Mi jellemző a machiavellistákra?

A machiavellisták mesterfokon űzik a manipulációt. Gyakori, hogy kisebb-nagyobb bűncselekményekben is részt vesznek, ugyanis nem riadnak vissza a törvényellenes cselekedetektől sem, ha a céljaik eléréséről van szó. Azonban, mivel kiváló manipulálók, jellemző módon nem ők végzik a piszkos munkát. Inkább másokkal végeztetik el a feladatokat és csak lefölözik a hasznot. 

3/4. Mi jellemző a nem klinikai pszichopatákra?

Ők azok az emberek, akik gyakran bántanak másokat, élvezetet találnak a lelki terrorban, a zsarolásban. Van bennük egy adag nagyképűség és manipulatív képesség is, valamint izgalmas játéknak fogják fel azt, ahogy kárt okoznak ismerőseiknek, vagy akár vadidegeneknek.

Hajlamosak az erőszakra, bűncselekmények elkövetésére. Sok olyan, alapvetően gonosz ember van, akiben a pszichopátia szintje elég alacsony ahhoz, hogy ne kerüljön börtönbe, ugyanakkor rendszeresen árt azoknak, akikkel együtt, egy közösségben él.

4/4. Mi jellemző a mindennapi szadistákra?

A mindennapi szadisták hasonlóan érzéketlenek, mint a korábban felsorolt típusok, de alapvetően különböznek tőlük abban, hogy kifejezetten élvezik a kegyetlenséget. Sűrűn előfordul, hogy olyan körülményeket teremtenek maguknak, pl. olyan beosztást választanak, amiben gyakorolhatják a kegyetlenkedésüket.

A mindennapi szadisták szívesen lesznek rendőrök, katonák, vagy kommandósok, így a törvény mögé bújva árthatnak másoknak. Ugyanakkor Paulhus is kiemeli, nem állítja, hogy minden ilyen típusú beosztás mögött szadista hajlamú emberek állnak, de köztük magasabb a szadisták száma. 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást