A cékla a közelmúltban superfood minősítést kapott, és ha unod is már ezt a terminust, bebizonyítjuk, hogy mennyire kiérdemelte ezt a kategóriát. Sokan nem tudnak eltekinteni a cékla jellegzetes földízétől, de ha túllépsz ezen vagy ügyesen dolgozod fel, valóban csodát tesz a szervezeteddel.
6/6 Egészséges vérnyomás
A magas vérnyomás egészen addig tünetmentes, amíg egy akut betegség – szívroham vagy stroke – rá nem tereli a figyelmet. A táplálkozásnak azonban hatalmas szerepe van a vérnyomásunk kontrollálásában.
Kimutatható, hogy fogyasztása után néhány órával a cékla 10 Hgmm-rel csökkenti a vérnyomás értékeit.
Étkezés után a cékla hatóanyagai nitrogén-monoxidot képeznek, ami kitágítja az érfalakat és javítja a véráramlást. Mivel a hatás csak átmeneti – körülbelül 6 órán át tart –, ezért is javasolt minden nap egy kis adag cékla fogyasztása azoknak, akik érdemben kívánnak törődni a fizikai és mentális jóllétükkel.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!