Kikapcsolódás / Szórakozás

7 magyaros dolog, amit nem tudok megértetni a külföldiekkel

7 magyaros dolog, amit nem tudok megértetni a külföldiekkel

Vezetéknév, keresztnév

Igen, nekem a második nevem a keresztnevem, és a harmadik az, ami náluk nagy valószínűséggel a középső, ritkán használt lenne. József Attilának azonban nem volt két keresztneve, viszont van vezetékneve, és nem, az nem az, amelyikre gondolnak.
Kovács Józsefnének pedig talán ez a neve, egy beszélgetés közben egyiken sem lehet szólítani, azaz lehet, hogy bemutatkozik, de továbbra sem tudom, hogy hívják.

Ha zöldség, akkor főzelék

Nem vagyunk kifejezetten az a zöldség evő nemzet, de ha zöldséget eszünk, és az nem a levesbe kerül, akkor pépesre főzzük, nagy valószínűséggel még pürésítjük is, majd adunk hozzá egy adag zsíros tejszínt meg tejfölt, csakhogy mégse legyen olyan egészséges. És igen, mi ezt többnyire így szeretjük.

Más fogalmaink vannak a könnyű ételekről

Innen már csak egy lépés, amikor kiderül, hogy a „könnyű étel”, az nekünk nem valami saláta, amit önmagában nem igazán, legfeljebb valami zaftos hús mellé eszünk, hanem mondjuk túrós csusza, elvégre abban hús alig van. Az a kis szalonna igazán nem számít, a tejföltől meg csak jobban csúszik az egész.

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást