A legszebb újkeletű babanevek – 30 éve még nem ismertük ezeket!

A legszebb újkeletű babanevek – 30 éve még nem ismertük ezeket!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A legszebb újkeletű babanevek – 30 éve még nem ismertük ezeket! / 2. oldal

Hogy éppen milyen keresztnevet tartanak a legtöbben szépnek, vagy választanak valamilyen indíttatásból a gyermeküknek, az általában generációról generációra változik. Így lehet, hogy míg sok, korábban nagyon gyakori keresztnév mára szinte teljesen eltűnt a szülőszobákról, sok baba kap ma olyan nevet, amiről egy emberöltővel ez előtt nem is hallottak, vagy ha igen, szinte biztosan nem volt sokaknak ilyen nevű ismerőse.

Benett

A Benedek angol alakváltozata, jelentése: áldott. A név az össznépesség körében „elég ritka”, az újszülöttek körében viszont az MTA adatai szerint „nagyon gyakori”, és erősen növekvő népszerűségi tendenciát mutat, a magyarnevek.hu statisztikái szerint 2018-ban ez volt a 17. legtöbbször anyakönyvezett név.

Zétény

A Zete név kicsinyítő képzős változata szintén nem újabb keletű vagy idegen eredetű név, sokáig mégis szinte csak hallomásból lehetett ismerni. Az össznépesség körében az MTA szerint elég ritka, újszülöttek körében viszont nagyon gyakori, és a népszerűsége fölfelé ível: 2018-ban ez volt a fiú újszülöttek körében 29-ként leggyakrabban anyakönyvezett név.

Nimród

Bibliai név, jelentése: vadász. Szintén nem újkeletű névalkotásról van tehát szó, viszont néhány évvel ez előttig ha a nevet esetleg ismerte is valaki, nem valószínű, hogy olyanról is tudott, akit ténylegesen így hívnak. Az össznépesség körében elég ritka, újszülöttek körében viszont nagyon gyakori névválasztás, 2018-ban a 26. legnépszerűbb név volt fiú gyermekeknek.

Nikolasz

A győzelem + nép jelentésű Miklós névnek az idegen, elsősorban angol nyelvi megfelelőjéből származó Nikolasz ha nincs is a top 10 név között most sem, azért lényegesen több ilyen nevű baba születik idehaza, mint akár egy generációval korábban.

Az össznépesség körében a Nikolasz még mindig elég ritka, az újszülöttek körében viszont közepesen gyakori, a magyarnevek.hu statisztikái szerint 2018-ban a népszerűségi listán a Vencel és az Imre között, éppen a 70. helyen landolt a Nikolasz, megelőzve így például a 73. helyen álló Miklóst, a 89. helyen álló Csanádot, vagy a 90. helyen álló Szilárdot.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»