A testvérpár bebizonyította, hogy lehet: ropogós, igazi lángos ételérzékenyeknek

A testvérpár bebizonyította, hogy lehet: ropogós, igazi lángos ételérzékenyeknek

Címlap / Életmód / Táplálkozás / A testvérpár bebizonyította, hogy lehet: ropogós, igazi lángos ételérzékenyeknek / 2. oldal

Minden gluténmentes ételetek elkülönítve készül?

Tudjuk, hogy ez az egyik legfontosabb kérdés minden érzékenységgel élő számára, ezért erre már a legelején nagyon odafigyeltünk. Természetesen külön olajban sütjük a lángost és a fánkot, fémlappal választjuk el a másik sütőtől, mindent külön tárolunk (színkódot is bevezettünk a feltéteknél, hogy még véletlenül se keverhessük össze a hagyományost a laktózmentessel vagy a vegánnal), külön eszközöket használunk.

A kész tésztát lezárva tároljuk, és mindig csak annyit veszünk ki, amennyire szükségünk van. Külön hűtőben tartjuk a feltéteket, külön reszelőt, kést, csipeszt használunk mindenhez. Sőt még arra is figyelünk, hogy a szalvétát a gluténos oldalról ne adjuk ki a gluténmentes oldalra. Az érzékenység nem játék, ezzel tisztában vagyunk, így mindenre odafigyelünk. 

Az összes mentes alapanyagunk összetevője megtalálható a kocsink mellett egy 2×1 méteres molinón, így sorban állás közben mindenki átolvashatja, hogy milyen anyagokat használunk. Ez azért is fontos, mert nemcsak gluténra, vagy tejre allergiások a vásárlóink. Volt olyan, aki az egyik öntet tartósítószerére allergiás volt, de a másikra nem, így azt választotta. Illetve 2 hónapja már egyetlen termékünkben sincs szója.

Hány kalóriát tartalmaz egy glutén- és tejmentes vegán lángos és fánk, illetve hány gramm szénhidrát van benne?

Nagyjából egy glutén- és tejmentes vegán lángosunk 18-20 dkg, amiben 710-780 kcal van, illetve 60-67 gramm szénhidrát van. A glutén- és tejmentes vegán fánkunk 6-7 dkg, amiben 236-276 kcal van, amiben 21-25 gramm szénhidrát van. Külön kérésre lemérjük a kisült lángost, fánkot és pontos adatot tudunk mondani a helyszínen.

Glutén- és tejmentes lángos
langfank.hu

Hogyan viszonyultok a környezetvédelemhez?

Megpróbálunk a lehetőségeinkhez képest minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyni, így újrahasznosított dobozokban tálaljuk a lángosainkat és fánkunkat, nem használunk műanyag poharakat és szívószálat, hanem papírpoharat és papírszívószálat. Ősztől tavasz kezdetéig, amikor kapható nálunk forró tea, ahhoz fa pálcikát adunk a keveréshez, illetve szelektíven gyűjtjük a szemetet.

Mik voltak az eddigi legemlékezetesebb visszajelzések, amiket a vásárlóktól kaptatok?

Nehéz választani, mert több volt, de elsőre talán azt mondanám, amikor Hannával a Jókai téren találkoztam. Nagyon aranyos kislány, és az anyukájával sokszor visszajárt hozzánk. Karácsonyra kaptam tőle egy rajzot is, ezen nagyon meghatódtam. Felemelő érzés volt, amikor 2020-ban egy rendezvényen az ott fellépő zenekar a vegán lángosról énekelt. Egy másik fellépő megkérdezte a közönséget, hogy ki éhes, ő maga pedig azt mondta, hogy vegán lángost fog enni. Most decemberben is több vendégemtől kaptam karácsonyi ajándékot, ezek mind nagyon kedves pillanatot idéznek. 

Rengetegszer előfordul, hogy a vásárlóink szinte meghatódnak, amikor beleharapnak a mentes lángosunkba, mivel akár több évtizede nem ehettek lángost. A Facebookon vagy az Instagramon megosztott fotókat mindig gyűjtjük, nagy örömet és biztatást kapok belőlük. Ezeket feltöltjük a honlapunkra, és a közösségi felületeinkre.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást