Az, hogy kik voltak a múltban a szexpartnereid befolyásolják a gyermeked vonásait

Az, hogy kik voltak a múltban a szexpartnereid befolyásolják a gyermeked vonásait

Címlap / Szerelem / Szex / Az, hogy kik voltak a múltban a szexpartnereid befolyásolják a gyermeked vonásait

„Tele” azaz távoli, „goneia” azaz születés, röviden azt jelenti, hogy a gyerek, az anya előző szexuális partnereinek a tulajdonságát is örökölheti. Sőt, elsősorban az ex alapozza meg az utód tulajdonságait és nem a fizikai apja.

Sokak szerint, ez csak mese, de szerintem azért érdemes utána olvasni, akár igaz, akár nem. Ezzel az elmélettel egyébként már Arisztotelész is foglalkozott és a 19. században is sokat lehetett hallani róla. A genetika térhódításával azonban valahogy mégis a süllyesztőbe került. Pedig a tapasztalt állattenyésztők egyáltalán nem lepődnek meg mindezen. Azért, hogy állataikat megóvják, régóta figyelembe veszik a telegónia hatását. Hiszen a kutyáknál például, ha egy fajtiszta szukának legalább egy kapcsolata volt nem fajtiszta kannal, akkor később az az állat már nem tud fajtiszta utódot hozni a világra. Azért ez érdekes, nem?

De menjünk kicsit vissza az időben! Kb 150 évvel ezelőtt, Angliában történt meg az, hogy a lótenyésztők elhatározták: a lovakat zebrákkal keresztezik. Bár a kísérletet többször is megismételték, fogamzás nem történt. Később viszont, néhány, a kísérletben résztvevő kanca mégis csíkos utódot hozott világra a hímlovaktól.

Ez ugye mind nagyon érdekes, de mi van az emberekkel?

Nos, a 20. század 60-as éveiben a tudósok úgy gondolták, hogyaz embereknél a telegonia hatása erőteljesebben mutatkozik meg, mivel egy fogamzásra sokkal több szexuális kapcsolat jut, mint az állatoknál. A 90-es években pedig megjelent egy új tudományos irányzat a hullámgenetika, ami alapján a telegónia megmagyarázható. Ezt P.P.Garjaev akadémikus fejlesztette ki, aki röviden így foglalja össze könyvében ezt az egészet:

Egy nő első (férfi) szexuális partnere a nő genetikai kódjában hagyja a hullám, „autográfját”, mintha aláírná magát a nő genomjában. És ez a férfira vonatkozóan is igaz. Ez a hullámprogram később kifejti hatását az embrió testére és lelkére. Jelképesen úgy fogalmazhatunk, hogy a jövendőbeli apa öröklődési anyaga, „téglácskákra” lesz bontva, s azok egy olyan „építkezésen” kerülnek felhasználásra, amelyen az „épület” tervrajzát az első férfi partner készítette.

Azért ez nem hangzik túl jól. Pláne ha megnézünk még pár esetet is, ami ezt az elméletet alátámasztja.

Robert és Doroty Laster házassága majdnem válással végződött, amikor családjukban fekete gyerek született. A férj beperelte a feleséget hűtlenség miatt, a hölgy pedig jelentős anyagi kárpótlást követelt, mivel állítása szerint, ő nem járt tévúton. Doroty eskü alatt elmondta, hogy házassága előtt, volt egy fekete szeretője, de miután feleség lett, nem volt többé kapcsolatuk.

Az orvos szakértők igazat adtak a nőnek, mivel szerintük a telegonia hatására előfordulhatnak ilyenek. De nem ez volt az egyetlen ilyen eset. 1958-ban a Világifjúsági Találkozót Moszkvában tartották. Pár év múlva néhány moszkvai családban fekete gyerekek születtek. Kiderült, hogy a találkozó idején ezeknek a nőknek, az első szexuális kapcsolatuk, „afrikai vendéggel” történt, és a néhány év múlva fekete gyerekük született fehér férjüktől.

Nos, lányok, hogy mindez tényleg csak mese, vagy van némi igazság alapja, nem tudjuk. Bár ha egy kicsi realitás is van a dologban, érdemes elgondolkodni. De nem is csak ezért, hanem magatok miatt. Attól senki nem lesz menőbb vagy kívánatosabb, hogy hány partnere volt. Sőt! A legtöbb férfi még mindig azt akarja, hogy csak az övé legyen gyermekeink anyja. Ha másért nem, legalább magunkat értékeljük annyira, hogy józan döntéseket hozunk.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást