VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Bármilyen más ország konyhaművészete kerül szóba, a beszélgetés vége mindig az, hogy a magyarok főznek a legváltozatosabban, legízletesebben. Jó a francia saláta, a lasagne, a kínai konyha, de csak egy darabig. Míg más országok ételeit szeretik az emberek, a magyar konyhát kimondottan imádják.
A magyar konyha rejtélye
A nomád életmód idejéről kevés feljegyzés maradt, ám az tudható, hogy a gulyás elődje a tovaina (karapalpakok), a töltöttkáposzta őse a szárma lehetett. A magyar konyhára a bolgár-török népekkel való érintkezés nagyban hatott. Ebből az időszakból maradt ránk a ,,gyúr” szó, sőt, ebből az időszakból maradt ránk a bors használata is.
Az osztrákoknak köszönhetjük a francia konyha alapjait, melyek belesimultak a magyarok konyhaművészetébe. Igen nagy szerepet játszott az is, hogy halban, vadban gazdag hazánk, és földjei is igen termékenyek. Ez még nem volt elég a jó konyhához: kellett a tanulékonyság és leleményesség is.