Szerelem / Szex

Ennyi szex kell hetente a boldogsághoz – A tudomány szerint

Ennyi szex kell hetente a boldogsághoz – A tudomány szerint

Egyénre és kapcsolatra hangolva

Természetesen, ahogy a legtöbb párkapcsolati kérdést illetően, úgy a szexet tekintve is a lényeg a harmónia és a kommunikáció, csak így lehet az egyéni igényeket összehangolni. Nem biztos, hogy aki csak kéthetente, vagy havonta bújik ágyba a szerelmével, az feltétlenül boldogtalan lenne. Az átfogó tanulmány eredménye viszont az, hogy heti egy alkalom lehet a boldogság záloga a tartós kapcsolatokban. Az mindenesetre kiderült, hogy nem feltétlenül azok a legboldogabb párok, akik gyakorlatilag minden estét szexszel zárnak. Ugyanis arra is rávilágítottak a kutatók, hogy az eredmények alapján ők nem emelkedtek ki a heti egyszer szeretkező párok közül – legalábbis a boldogság mértékét tekintve. 

A heti egy alkalom még az elfoglalt, családos párok esetében is abszolút teljesíthető mértéknek tűnik. A szeretkezésnek egyébként sem csak az a célja, hogy a vágyainkat kielégítsük.

Ma már biztosan tudhatjuk, hogy a szexuális együttlétek javítják a kedvet, erősítik az immunrendszert, oldják a stresszt. Emellett segítenek megőrizni az egészséget, az állóképességet, ráadásul a kapcsolaton belül is növelik az intimitást.

Ahhoz, hogy ezt a számos pozitív eredményt élvezhessük, úgy tűnik, elég heti rendszerességgel néhány órát áldoznunk erre az örömforrásra! 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást