A füled többet elárul az egészségi állapotodról, mint azt elsőre gondolnád

A füled többet elárul az egészségi állapotodról, mint azt elsőre gondolnád

Címlap / Életmód / Egészség / A füled többet elárul az egészségi állapotodról, mint azt elsőre gondolnád / 2. oldal

4/6 Fülfájdalom

Ha érzed, hogy belülről fáj a füled, még nem kell azonnal komoly dologra gondolni. Van, hogy egy fertőzés áll a háttérben, esetleg allergia, de az is megesik, hogy a fülzsír okoz problémákat.

Ugyanakkor orvosok szerint egy rossz fog vagy begyulladt torok is előidézheti a kellemetlen tüneteket. Érdemes átgondolni, mivel lehet összefüggésben a fájdalom, hogy minél hamarabb megtaláld a leghatékonyabb kezelést.

5/6 Vörösödő fül

A füled lehet vörös attól, hogy elpirultál, de okozhatja ennél összetettebb dolog is. Az egyik ilyen a hormonális változás, amibe a menopauza is beletartozik. A hőhullámok sok esetben az arcon és a test felső részén erősek, ami a füleket is érinti. Ha épp változókorban vagy, akkor valószínű, hogy a vörös füleket ez a probléma okozza.

A másik, ennél ritkább gond az úgynevezett RES, azaz vörösfül-szindróma. Ilyenkor a színelváltozás mellé nagy fájdalom társul, de orvosok még mai napig keresik ennek kiváltó okát.

6/6 Érzéketlenség

Ha a füled kicsit zsibbadtnak érződik, figyelj oda arra, nincsenek-e más tüneteid is. Amennyiben a karodat is nagyon gyengének érzed, valamint az arcidegeid néha megránganak és nehezebben tudsz beszélni, lehet, hogy stroke-od van, ebben az esetben pedig azonnal hívnod kell a mentőket.

Ha ezt nem tapasztalod, csak a füleid tűnnek kicsit zsibbadtnak, az sem kizárt, hogy a vércukorszinteddel vannak gondok, de általában sokkal kisebb a probléma. Van, hogy az ideg sérült meg, vagy egy fertőzés okozza a kellemetlen érzést.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást