Otthon / Dekor

Ezek most a legtrendibb színek a lakberendezésben – és ilyen hatást érhetsz el velük

Természetes színek, határozott árnyalatok vagy a háttérben meghúzódó tónusok. 2020 kedvenc lakberendezési színei közül érdemes nem csak aszerint válogatnod, hogy melyik tetszik meg, hanem azt is figyelembe venni, hogy melyikkel éred el a hozzád és otthonodhoz legjobban passzoló hatást.

Klasszikus kék: megnyugtató, hűvös fuvallat

Ez a gyönyörű, gazdag kék az év színe, és mi is teljesen odáig vagyunk érte. Mély, megnyugtató, természetközeli szín, ezért tökéletes olyan helyiségekbe, ahol nyugodt, intim, mégis levegős hangulatot szeretnél elérni.

A hálószobában vagy a fürdőben akár egy egész falon is használhatod, de megjelenhet a kiegészítőkön, textíliákon is.

Arannyal és fehérrel elegánsabb, klasszikus hatást érhetsz el vele, míg a blush és a pink kicsit modernebbé, hűvösebbé teszik. A természetes anyagok, a kő, az agyag, a márvány vagy a fonott kosarak szépen kiemelik a szín természetességét.

 

 

 

Blush: kreatív energiák

A halovány pink, a blush már tavaly is népszerű szín volt, és idén is a kedvencek közé sorolják a lakberendezők.

Finom és nőies, de a megfelelő kiegészítőkkel párosítva egyáltalán nem kislányos vagy gyerekes, sokkal inkább a kreatív, teremtő energiák életre hívója, ami bátran ad ellenpólust a mélykéknek vagy az erős zöldeknek.

Ha inspiráló, bátorító környezetet akarsz teremteni, amiben egy adag játékosság is van, akkor ez a szín tökéletes választás akár a nappaliba vagy a hálóba, de akár egy falon is megjelenhet egy olyan területen a lakásban, ahol tudod, hogy sokat üldögélsz vagy beszélgetsz másokkal, például a kanapénál vagy az étkezőasztal mellett.

 

 

 

Vadász zöld: két lábbal a földön

A természetközeli színek divatban lesznek 2020-ban a lakberendezésben, ez az erőteljes zöld azonban nem annyira levegős és felszabadító – bár kétségtelenül jó hatással van a pozitív energiákra is – inkább a földközeliséget, megfontoltságot hozza ki belőled.

Segít, hogy értékeld, amid van, hogy a pillanatban maradj, hogy a figyelmedet összpontosítani tudd és megtaláld az összhangot magaddal és a természettel is.

Ha tisztánlátásra, racionális gondolatokra van szükséged, válaszd ezt a színt az otthonod egy falára vagy néhány kiegészítőre.

A természetes anyagok és az ’50-es évek letisztult bútorai remekül mutatnak vele, funkcionális, mégis élhető, szerethető otthon hangulatát teremtik meg, míg egy csipet arannyal elegánsabb hatást kelthetsz.

Olvastad már?  Ezek lesznek az ősz divatszínei - Melyiket érzed magadénak?

 

 

 

Viharszürke: csendes elmélyedés

A vihar előtti ég kékes-szürkés színe elsőre talán nem tűnik a legvonzóbb gondolatnak, de a trendeket nagyban meghatározó, neves festékmárkák szerint ez az árnyalat sokkal több teret érdemel 2020-ban, mint amennyit eddig adtunk neki.

Mivel nem túl sötét, nyugodtan használhatod kisebb vagy rosszabbul megvilágított terekben is, semleges alapjaival nem hivalkodik, hagyja, hogy a körülötte lévő tárgyak érvényesüljenek.

 

 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást