Szerelem / Párkapcsolat

5 dolog, amit ne várj el a férjedtől, mert válás lehet a vége

4. Hogy úgy hallgasson téged, mint egy barátnő

Ha valami gondod vagy szomorúságod van, a férjednek természetesen tudnia kell róla, de lelki szemetesládának a férfiak alkalmatlanok. Ez szintén az eltérő beállítottság miatt van: amíg a nők árnyaltan és részletesen fejezik ki érzelmeiket és így viszonyulnak a problémákhoz is, addig a férfiak céltudatosan arra törekszenek, hogy felismerjék és megoldják azokat.

Tehát ha elsősorban nem arra vágysz, hogy valaki egyből megoldást javasoljon, hanem csak könnyíteni szeretnél a lelkeden, akkor célravezetőbb, ha a barátnőidhez fordulsz.

5. Hogy magyarázat nélkül is tudja, miért sértődtél meg

Ha a férjed megbántott valamivel – például elfelejtette az évfordulótokat, vagy áthívta a barátait sörözni, amikor te egy romantikus estére vágytál kettesben –, akkor azzal, hogy csendben duzzogsz, nem fogod megoldani a problémát. Egy férfi sosem ért a passzív agresszív viselkedésből és neked bármennyire egyértelmű, miért sértődtél meg, ő csak értetlenül fog állni. Nem célozgatni kell neki, hanem kerek perec megmondani, hogy mi a bajod és miért esett rosszul, amit csinált, vagy éppen nem csinált.

Kép forrása: VitalikRadko/Depositphotos.com

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW