Mit álmodtál? A 12 leggyakoribb álom és azok jelentése

Mit álmodtál? A 12 leggyakoribb álom és azok jelentése

Címlap / Életmód / Ezotéria / Mit álmodtál? A 12 leggyakoribb álom és azok jelentése

Életünk egyharmadát alvással töltjük el, és szinte mindig álmodunk. Az álmok irányíthatósága és témája alapján több álomtípust ismerünk, lássuk melyek ezek.

Normál álmok

A leggyakoribb álomtípus. Ezek azok az álmok, amikor az álmodó nincs tudatában annak, hogy amit tapasztal az egy koholt valóság, egy álom – az agy nem tesz különbséget az álom és a valóság közt. A normál álomban az egyén nem érzi, hogy amit álmodik az valótlan.

Általában nagyon furcsa eseményeket és képeket jelenít meg, a jó hír az, hogy mindenki gyakran megtapasztalja, ettől „normál” az álom. Témáját tekintve általában összefüggéstelen és kavargó.

Tudatos álmok

A normál álmokkal ellentétben a tudatos álmok alatt az álmodó tudatában van annak, hogy ő álmodik. Ezért az egyén átveheti az irányítást az álmai felett, pontosan tudja irányítani. A tudatos álmodók bonyolult tudatos gondolkodásra képesek.

A normál álmokra alig vagyunk képesek emlékezni éber állapotunkban, ellenben a tudatosakra sokkal inkább. Tudatosan álmodni meg lehet tanulni, csak gyakorlat kérdése… de hogy van-e bármilyen értelme, az más kérdés.

Meggazdagodási álmok

Az álmodó ilyenkor anyagi javakat, nyereményt kap. A javak bármilyen formája lehetségesek. Ez általában nem a meggazdagodás utáni vágyat jelenti, hanem a dicsőségre éhséget. Tehát, ha legközelebb arról álmodsz, hogy úszol a pénzedben és mindent megengedhetsz magadnak, akkor valójában sikerre, elismerésre és dicsőségre áhitozol a való életben.

Kétségbeeső álmok

Az ilyen álomban az álmodónak problémái vannak céljai elérésével. Például elfelejted, hová parkoltad a kocsit, vagy lekésed a vonatot, eltévedsz valahol stb. Az ilyen típusú álmok a kudarctól való félelmet jelképezik, a szorongásokat pedig álmunkban is megéljük.

Utazási álmok

Az álmok nem konkrétak és logikusak. Egy utazás lehet absztrakt, nem egyetlen konkrét helyre vonatkozik. Álmodhatjuk, hogy repít a szél ismeretlen helyekre és emberek közé. Ezek az álmok a szabadság vagy a birtoklás utáni vágyat jelképezik.

Zuhanó álmok

Gyakori álomtípus, ilyenkor az álmodó leesik egy hídról, repülőről, járdaszegélyről. Ezek az álmok azt jelentik, hogy az egyén nagyon fél valamitől, úgy érzi közeleg a veszte. Általában ezekben az álmokban az álmodozó felkel zuhanás után, ritka esetekben meghal (ez egyértelműen a bukás miatti félelmet jelenti).

Gyilkos álmok

Az álmodót általában állatok, emberek vagy veszélyes természeti csapás öli meg, például lavina, árvíz, tűz. Ezek az álmok az egyén rejtett félelmeit jelentik.

Berekesztett álmok

Az álmodó be van zárva egy pincébe, barlangba, börtönbe, vagy egy összeomlott épületbe rekedt. Ezek az álomtípusok is rejtett félelmeinket szimbolizálják.

Meztelen álmok

Az álmodó ruha nélkül van, gyakran kényelmetlenül érzi magát a bőrében. A meztelen álmok azt jelentik, hogy az egyén frusztráltnak érzi magát és azt hiszi, nem becsülik meg.

Erőszakos álmok

Néhány esetben az álmodó megöl valakit. Nem szabad kétségbe esni, ez nem azt jelenti, hogy beteges hajlamaid vannak, de tény, hogy rejtett dühöt takarnak. Ezek az álmok rendszerint haragot jelképeznek, ezért érdemes önvizsgálatot tartani és változtatni a jelenlegi szituáción.

Próféta álmok

A sokféle álom közt léteznek olyanok, amelyek teljesen reálisnak tűnnek, és a jövőt idézik. A próféta álom egyfajta extra-szenzoros érzékelés, amelyben a személy megálmodik bizonyos helyeket vagy eseményeket, mielőtt ezek ténylegesen megtörténnének. Ritka álomfajta, gyakran fel sem ismerjük, vagy elfelejtjük ébrenlétünkben.

Ismétlődő álmok

Hajlamosak újra és újra visszatérni. Gyakran az álmodó saját tapasztalatai térnek vissza rémálom formájában, általában félelmetes és nyugtalanító álom, különös intenzitással okoz erős félelmet és szorongást. Lehetnek élettani okai, például magas láz, lelki problémák, stressz.

A visszatérő álom azt jelenti, hogy az egyén hasonló helyzetben van a valós helyzetben is. Próbáld visszaidézni miről szól az álom, és szimbolizmusából rá fogsz jönni, mi az ami nyugtalanít életedben.

Leggyakoribb ismétlődő rémálmok témái: üldözés, iskolai felkészületlenség, elesés, fogak kiesése, balesetek.

VIDEO A 3 legszebb party smink 2024-re

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!