Az avokádó 7 csodás tulajdonsága

Fischer Anna
Írta: ,
Az avokádó 7 csodás tulajdonsága
Az avokádónak számtalan pozitív tulajdonsága van, amelyek ráadásul a mi egészségünket vagy szépségünket is támogatják. Egyszerűen, főzés nélkül készítjük el, így a benne lévő értékes tápanyagok is megmaradnak: ehetjük pirítóssal, vagy ízesíthetjük akár hagymával az avokádókrémet.
Vitaminok

Az avokádóban nagyon sokféle vitamin megtalálható, amelyeknek köszönhetően szervezetünk megerősödhet, hatékonyabban védekezhet az esetleges fertőzések, megbetegedésekkel szemben.
Az avokádó ugyanis kifejezetten nagy mennyiségben tartalmaz A-, B-, C-, E- és D vitamint egyaránt.

Ásványi anyagok

Az avokádó nem csak vitaminokban, de ásványi anyagokban is kimondottan gazdag. Legnagyobb arányban kálciumot és magnéziumot tartalmaz, és ezeknek az anyagoknak a megoszlása kifejezetten ideális a gyümölcsben.


Nem elhanyagolható mennyiségben tartalmaz továbbá foszfort, vasat és nátriumot is.

Fókuszban

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban

Okos tetőablak: együtt a kényelem és a funkció