8 dolog, amit kérdezz meg a nagyszüleidtől, amíg még teheted!

8 dolog, amit kérdezz meg a nagyszüleidtől, amíg még teheted!

Címlap / Életmód / Család / 8 dolog, amit kérdezz meg a nagyszüleidtől, amíg még teheted! / 2. oldal

Hány helyen laktak?

A későbbi esetleges rokonok, baráti szálak felderítésében sokat segíthet, ha ismered a családod útját, és tudod, hány helyen laktak életük során a nagyszüleid. Ne érd be a településekkel, ha tudnak, mondjanak címeket is, és kérd meg őket hogy meséljék el, hol milyen volt az élet.

Milyenek voltak a szüleid kisgyerekként?

A nagyszüleid ismerhették a szüleidet úgy, ahogyan te elképzelni is csak nehezen tudod őket. Kérdezd az anyai nagyszüleidet az anyukádról, az apai nagyszüleidet az apukádról, hogy hogyan, milyen körülmények között születtek, milyen babák voltak, miket szerettek csinálni. Nem csak a szüleidhez kerülhetsz így közelebb, de vonásaikat a későbbi gyermekeidben, unokáidban is felfedezheted majd.

Van-e valami, amit utólag másként csinálnának?

Okos ember a mások hibájából tanul. Mire az emberből nagyszülő lesz, sok fontos döntésen van túl, és még az is lehet, hogy már látja: vannak dolgok, amiket másként kellett volna tennie. Kérd meg a nagyszüleidet, hogy osszák meg veled a tapasztalataikat! Te bölcsebb leszel, ők pedig talán örülni fognak, hogy van valaki, akivel beszélgethetnek ezekről a dolgokról, és meg is könnyebbülhetnek.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást