Stílus / Arc

5 arcápoló termék, ami felesleges és 5, ami szükséges – a bőrgyógyászok szerint

Fontos termékek:

Egy jó arclemosó

Az alapos arctisztítás az első lépés, hiszen a bőrön maradt szennyeződés kiütést, pattanást vagy aknét okozhat, illetve a krémek nem tudnak rendesen beszívódni, ha nem tiszta a felszín. A bőrgyógyászok azt tanácsolják – főleg ha smink is van rajtunk – hogy duplán tisztítsunk: először célszerű egy olajos lemosóval, ami feloldja a sminket, majd egy bőrtípusunknak megfelelő másikkal, ami glikol- vagy szalicilsavat tartalmaz (utóbbi erősebb) és a napközben rárakódott kosztól szabadítja meg a bőrt. 

Szérum

Egy jó minőségű szérum valóban nem olcsó, de nagyon fontos tápanyagokat tartalmaz, amiért hosszú távon meghálál majd a bőrünk. A bőrgyógyászok elsősorban a C-vitaminos szérum használatát javasolják, mert nagyon erős öregedésgátló hatása van. Harminc éves kor felett a sejtmegújító retinol is lehet az hatékony öregedésgátló bőrápoló rutin része, erről érdemes kozmetikus vagy bőrgyógyász tanácsát kikérnünk. 

Hidratáló krém

Az arctisztítás és a szérum után a következő lépés mindig egy tápláló krém legyen, hiszen ez hidratálja, azaz tölti fel nedvességtartalommal a bőrt. Nem kell a legdrágábbat venni, de fontos, hogy finoman masszírozzuk be. 

istockphoto

Fényvédő

Az esti bőrápoláshoz elég az alábbi három lépés, de napközben elengedhetetlen a megfelelő fényvédelem. Borús időben is, télen is fontos ez, hiszen az UV sugárzás akkor is lehet erős, nemcsak akkor, mikor hétágra süt a Nap. Minimum 30, de inkább 50 faktoros fényvédő krémet használjunk és a nyakat, dekoltázst, sőt, a kézfejünket se hagyjuk ki. 

Ajakápoló

Az ajkunkat is ugyanúgy kell ápolnunk és védenünk mint arcunk többi részét, ezért este egy tápláló, reggel egy fényvédős ajakápolóval kenjük be. 

Az elhagyható termékek listáját megtalálod a következő oldalon. Lapozz egyet ide kattintva >>

Elhagyható termékek:

Bőrradír

A fizikai hámlasztás sosem olyan kíméletes és hatásos, mint a kémiai. A bőrradírozás fizikai, a savas hámlasztás pedig kémiai és utóbbi sokkal kímélőbb és egyenletesebb bőrmegújulást eredményez. A testre használhatunk bőrradírt, de az arcra nem ajánlják az orvosok, mert a legtöbben hajlamosak túlzásba vinni és leradírozni, megsérteni a bőr védelmező felső rétegét. 

Tonik, esszencia

A tonik nem rossz és ha szereted, nem kell elhagynod, de nem alapvető szükséglet az egészséges arcápoláshoz. Arcmosás után bepermetezve tonikkal az arcot segíthet könnyebben beszívódni a krémeknek, azonban ezt a hatást azzal is tökéletesen el tudjuk érni, ha víztől még nedves arcra visszük fel a krémet. Az esszenciával is ugyanaz a helyzet, mint a tonikkal, hasznos lehet, de nem szükséges, azért kihagyható lépés.

Szemránckrém

A szemránckrémek drága és kis kiszerelésű krémek, amik jók ugyan, de tulajdonképpen ugyanolyan krémek, mint bármilyen más hidratáló. Használata üdvözölt, de nem elvárt, hiszen egy tápláló hidratáló krém ugyanazt tudja a szem köré kenve, mint a szemránckrém. Arra ügyelj, hogy a szem körüli vékony bőrt ne feszítsd, a legjobb, ha a leggyengébb ujjaddal, a gyűrűsujjal ütögeted be finoman a bőrbe. 

Arcpakolás, maszkok, olajok

Maszkból és pakolásból sokféle létezik, akár bőrtisztításra, akár táplálásra és ugyan nem árt, ha olykor kényeztetjük a bőrünket, de ha van egy jó bőrápolási rutinunk, akkor tulajdonképpen nem szükségesek. Egy finom olaj jó lehet a bőrápolási rutin befejező lépéseként, mert szépen „bezárja” a bőrbe krémeket, de ez sem szükséges, esetleg csak akkor, ha a hideg, szeles idő ellen védekezünk. 

Sminklemosó kendő

A legjobb, ha az arctisztító kendőt sosem használjuk: nem tisztít elég alaposan és nem tesz jót a bőrnek. Az egyetlen elfogadható alkalom az alkalmazására az, ha egyszerűen nincs a közelben folyóvíz az arc rendes megmosására.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást