Otthon / Dekor

Alig foglalkozol vele, pedig ez a lakás legfontosabb tere: így rendezd be az előszobát!

Ez a legelső helyiség, ahová hazaérsz, ezt látják meg először a vendégeid, ez adja otthonodról az első benyomást. Mégis méltatlanul keveset foglalkozunk az előszobával, pedig egy kis odafigyeléssel a lakás ugyanolyan kellemes helyisége lehet, mint bármelyik másik.

Tedd otthonossá!

Egy előszobában különösen fontos szempont a praktikum, de azért nem kell kizárólag erre koncentrálni.

A legújabb trendek jegyében az előszobák is „szobaszerű” hangulatot kapnak, amit már néhány párnával, textíliával is megteremthetsz.

Természetesen érdemes mosható huzatokat és könnyen tisztítható szőnyeget választani – így nem csak a takarítás lesz egyszerűbb, de a színeket is bármikor, akár az évszaknak megfelelően is változtathatod.

 

Tiszta látóteret

Ha van az előszobában egy beépített szekrény, ami segít elnyerni a kabátokat és táskákat, az egész helyiség sokkal rendezettebbnek, tágasabbnak hat.

Sajnos azonban erre nem mindenhol van lehetőség.

Ha mindenképpen fogassal kell dolgoznod, kipróbálhatod, hogy nem szemmagasságba, hanem valamivel lentebb fúrod fel a fogantyúkat, természetesen még mindig úgy, hogy a felakasztott kabátok ne lógjanak a földre.

Ha nem a szemeddel egy vonalban vannak a kabátok, kevésbé tűnik zsúfoltnak a tér.

 

Praktikus ülőke

A beépített szekrények persze verhetetlenek, ha tárolásról van szó, ugyanakkor ezek is sok helyet foglalnak el az általában egyébként is szűkös előszobából.

Ha még ezek elé helyezel egy ülőkét, az nem csak tovább szűkíti a teret, de mindig útban is lesz.

Egy egyedi tervezésű bútorral az ülőke bekerülhet a szekrénybe, alatta és fölötte is értékes tárolófelületet nyersz, mégsem veszítesz a térből, és a készülődés is kényelmesebb lesz.

 

Okos megoldások esőnapokra

Ha nagyobb kertes házban laktok, ahol több bejárat is van, és megoldható, akkor az egyiken érdemes kialakítani egy kis vizes sarkot.

A főbejáratnál ez talán kicsit furán hatna, de ha a gyerekek jönnek be a pocsolyában ugrálásból, vagy akár te a kertészkedés után, akkor praktikus lehet, ha ezt a bejáratot használjátok, és egyből le is tudjátok öblíteni a sáros cipőket, így nem hordjátok be a koszt a ház többi részébe.

 

Merész megoldások

Egy színes textília a kabátok mögé lógatva rögtön meghatározza az egész lakás hangulatát, érzékeltetheted vele, hogy mire számítson az, aki belép hozzád – ha az otthonod egy tökéletesen összeválogatott ínyenc fogás, akkor az előszoba lehet az aperitif!

Olvastad már?  Így is kinézhet egy konyha, miután átfested! Lenyűgöző átalakítások

Használhatsz itt merészebb tapétát is, de a fellógatott textilek jellemzően olcsóbbak, és sokkal könnyebb is lecserélni őket.

 

Művészeti galéria

Éppen csak annyi helyed van, hogy leülj fel- vagy levenni a cipődet?

Akkor sem kell, hogy az előtér egyéniség nélküli legyen!

Válogasd össze a kedvenc képeidet, rendezz be egy kisebb művészeti galériát az előtérben, így aki csak belép az otthonodba, máris gyönyörködni tud a látványban!

Használhatsz egészen különböző stílusú és technikájú képeket is, ha a keretekkel egységet teremtesz.

 

Egy utolsó pillantás

Megnyugtató dolog, ha mielőtt kilépsz az ajtón, még egy utolsó pillantást tudsz vetni magadra, hogy minden jól áll-e rajtad, nem maradt fogkrém a felsődön és nem áll égnek három hajszálad.

Egy nagy tükör az előszobában ráadásul nem csak praktikus, de a teret is növeli.

Ha nem a falra akasztod, hanem egy keskeny asztalkára állítod, vintage-country hangulatot teremthetsz, ráadásul mindig lesz hová ledobnod a kulcsaidat, amikor hazaérsz, vagy hová készítened valamit, amit semmiképpen sem akarsz otthon felejteni, amikor elindulsz.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást