Ők a világ legboldogabb nemzete, és azt is megmondjuk, miért

Ők a világ legboldogabb nemzete, és azt is megmondjuk, miért

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Ők a világ legboldogabb nemzete, és azt is megmondjuk, miért

Azért boldogok, mert sikeresek, vagy azért sikeresek, mert boldogok?

A University of Warwick szerint az, hogy egy nemzet jellemzően mennyire boldog vagy boldogtalan, az ott élők génállományába van kódolva.

A kutatók azt is megállapították, hogy bár a dánok a legboldogabbak, minél közelebb van egy nemzet génállománya a dánokéhoz, annál valószínűbb, hogy ők is boldogok, míg az eltérő génállományú nemzetek a boldogsági listán is hátrébb végeztek.

A frissen publikált kutatás szerint a dánok azért végeznek rendszerint az élmezőnyben, amikor a boldogság mértékét vizsgálják a nemzetek között, mert az itt élő emberek génállományában van egy speciális gén, ami az agyra gyakorol hatást, és általános jó hangulatot, boldogságot stimulál.

Ugyanakkor más nemzetekhez hasonlítva a dánoknál kisebb valószínűséggel fordult elő annak a génnek a jelenléte, ami az elégedetlenség érzését ébreszti fel az agyban.

Dr. Eugenio Proto közgazdász elmondta, az eredmények őket is meglepték, különösen, hogy más összefüggéseket is találtak:

Minél távolabb áll egy nemzet genetikája a dánokétól, annál valószínűbb, hogy alacsonyabb az életszínvonaluk.

Dr.
Eugenio Proto

A vizsgálat tehát felveti a kérdést, hogy vajon azért olyan boldogok a dánok, mert magasabb az életszínvonaluk, vagy azért olyan magas az életszínvonaluk, mert boldogok, és pozitívan állnak a problémákhoz?

A kutatók egyébként egy, többek között a depresszió kialakulásáért felelős génmutációt is vizsgáltak a kutatásban részt vevő országok nemzeteinek génállományában, és azt találták, hogy ennek az előfordulása Dániában és Hollandiában a legalacsonyabb.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást