Ezért nem jössz ki jól vele, ha ugyanaz a csillagjegye

Ezért nem jössz ki jól vele, ha ugyanaz a csillagjegye

Címlap / Életmód / Ezotéria / Ezért nem jössz ki jól vele, ha ugyanaz a csillagjegye

Sokszor hallhattad már te is, hogy az ellentétek vonzzák egymást, de a hasonlóságok lesznek azok, amik hosszútávon boldogságot jelentenek. Ezen a vonalon elindulva azt gondolhatnánk, hogy tökéletes kapcsolatnak ígérkezik az a viszony, amiben egyforma a csillagjegyünk a másikkal.

Persze, az asztrológiában nem csak a zodiákust vizsgálják a párkapcsolati elemzések során, fontos szerep jut pl. az aszcendensnek és a Vénusz bolygónak, de a Holdnak is. Azonban nem csak a szerelemben, az egyéb emberi kapcsolatokban szintén gyakran okoz nehézséget, ha ugyanolyan csillagjegyű emberekkel kerülünk közeli kontaktusba. De miért?

Közösek a gyengeségek

Minden zodiákusnak megvan a maga gyengesége, amit a megfelelő horoszkóppal bíró emberek tökéletesen ellensúlyozni tudnak. Pl. ha te túlságosan heves vérmérsékletű vagy, egy nyugodtabb alaptermészetű csillagjegy kellően le tud hűteni, vissza tud fogni, miközben egyszerre őt is lelkesíti a te hozzáállásod – egyszerűen tökéletes és produktív párost alkothattok!

Nos, ha azonos a csillagjegyetek, akkor jó eséllyel ugyanazok a gyengeségeitek is.

Egyformán vevőek vagytok arra, hogy megmakacsoljátok magatokat, ugyanannyira álltok ellen a változásoknak, vagy éppen ugyanolyan sűrűn vonultok félre sértődötten. De a másik véglet sem szerencsés: a nyugodtabb jegyek ugyanannyira sokat halogatnak, épp annyit tépelődnek, vagy éppen álmodoznak a tettek helyett.

Az erősségek is egyformák

Akárcsak a gyengeségek, úgy az erősségek is gyakran egyformák, ha ugyanaz a csillagjegyetek. Ez időnként jó lehet, hiszen kölcsönösen erősíthetitek egymást, bátoríthatjátok a másikat az útja bejárására.

Azonban az egyforma erősségek nagyon gyorsan átcsapnak versengésbe, még ha ez nem is tudatos.

A kollégáddal a főnököd figyelméért, elismeréséért versenyzel, a szerelmeddel az irányításért, a barátnőddel azért, hogy téged jobbnak, vonzóbbnak találjanak nála, stb. Ennek a vége mindig valamilyen konfliktus, nézeteltérés, rosszabb esetben veszekedés, vagy éppen szakítás, felmondás. 

Tétova bizonytalanság

Akadnak olyan csillagjegyek, akik sokkal inkább érzelmi alapokon működnek, mintsem racionális döntéseket hoznak, és hajlamosak arra, hogy tétovázzanak a hétköznapjaikban. Szinte úgy tűnik, nekik az alaptermészetéhez tartozik az önbizalomhiány, saját teljesítményük állandó megkérdőjelezése. Ez különösen kiéleződik akkor, ha egy másik, egyébként önbizalomtól duzzadó ember mellé kerülnek.

Ilyen párosítás lehet pl. a Halak-Kos, ők kölcsönösen hajlamosak arra, hogy semmilyen szinten se tudjanak azonosulni a másikkal. De mi a helyzet akkor, ha két Halak, vagy más, hasonló ábrándos jegy alkot egy párost?

Érzelmileg alighanem jól kijönnek majd egymással, viszont a támogatói munka nem igazán fog menni – akár párkapcsolatról, akár kollegiális viszonyról beszélünk.

Amikor a bizonytalan csillagjegyek, személyiségek egy csapatba kerülnek, nem igazán tudják érdemben támogatni egymást, legalábbis egy határozottabb jegy mellett sokkal motiváltabbá és termelékenyebbé válnának.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást