Túl nagyok a melleim: nők mesélik el féltett titkaikat

Túl nagyok a melleim: nők mesélik el féltett titkaikat

Címlap / Életmód / Egészség / Túl nagyok a melleim: nők mesélik el féltett titkaikat

A mell a nőiség egyik szimbóluma. Nem született még olyan nő, aki számára, legalább az élete egy szakaszában ne lett volna fontos a saját mellének mérete vagy alakja. Akinek kicsik a mellei, az rendszerint nagyot szeretne, ezen milliárdokat keres a plasztikai sebészet. Ám ez az iparág azoknak is segít, akik épp ellenkezőleg vélekednek jellegzetes idomaikról. Három nő mesélte el a tapasztalatait azzal kapcsolatban, hogy milyen az életük nagy mellekkel, köztük olyan is akad, aki már átesett mellkisebbítő műtéten.

Kényelmetlen helyzetek

Klára úgy emlékszik vissza, az osztálytársaihoz képest viszonylag későn kezdett el “érni a teste”. „Már 14 éves is elmúltam, amikor félév alatt hatalmasat nőttek a melleim. Szinte az összes felsőmet, kabátomat le kellett cserélni, mert nagyon zavart, ahogy a többiek megbámulják az új melleimet. Volt, aki hozzá is ért, hogy megnézze valódi-e. Még kislány voltam és nagyon szégyelltem magam, elkezdtem kerülni a többieket és bő ruhákban járni.

A középiskolás évei alatt egy kicsit jobb lett a helyzet: „Rájöttem, hogy előnye is van annak, hogy az átlagnál nagyobb melleim vannak, az egyetemi éveim alatt pedig már egészen megszoktam őket. Ami azonban még most is nagyon zavar, hogy futáshoz, edzéshez három sportmelltartót kell felvennem, hogy megfelelően tartsanak. Enélkül elképesztő hát-, és derékfájásom van utána.” 

Ráadásul az evés is nehézkes ekkora mellekkel Klára számára. „Nagyon kell figyelnem arra, hogy ne egyem le magam. Ha étteremben vagyok, kínszenvedés számomra egyenes háttal ülni és úgy elfogyasztani a vacsorát, mert gyakorlatilag még a tányért is kitakarják a melleim. Nem könnyű így randizni” – avat be a titkaiba minket Klára, aki sokat gondolkodott már azon, hogy bejelentkezzen egy mellkisebbítő műtétre, de fél a fájdalomtól és a komplikációktól.

A nagy mell hátrányai
Staras/istockphoto.com

Beszólás és fájdalom

Adél számára sem volt könnyű elfogadni, hogy amikor kamasz korában megváltozott a teste, két nagy mellel lett gazdagabb. „Én is megtapasztaltam azokat a beszólásokat, jellegzetes tekinteteket, amilyenekkel a hozzám hasonló nők találkoznak nap mint nap. Megtanultam kezelni, sőt az előnyömre is fordítottam.” 

Adél influenszerként van jelen a közösségi médiában és nyíltan, őszintén mutatja be azokat a mindennapi élethelyzeteket, amelyekkel muszáj megbírkóznia.

Számomra nem probléma figyelmeztetni valakit, hogy a dekoltázsom helyett a szemembe nézzen, amikor velem beszélget.

llyenkor rendszerint elszégyellik magukat az emberek, de sajnos van, aki azt hiszi, csak viccelek. Sokan nem is tudják, milyen kényelmetlen két ilyen hatalmas kebellel az alvás. Nekünk nem megkönnyebbülés, amikor hazaérve végre ledobhatjuk a melltartót, hanem fájdalom, mert hirtelen nincs, ami alulról megtámasztja őket.

Elena Safonova/istockphoto.com

A mellkisebbítő műtét előnyös is lehet

Mariann legyőzte a félelmeit és két évvel ezelőtt kés alá feküdt: „Muszáj volt ezt meglépnem, mert nem bírtam tovább. Sajnos egyébként is alma alkat vagyok, ha felszalad rám egy-két plusz kiló, az biztos, hogy a melleimen látszik meg először. Régen rémálmaim voltak ezzel kapcsolatban. Kipróbáltam az összes létező baromságot, amit az interneten olvasni lehet arról, hogy kisebbek legyenek a melleim. Feküdtem hason, leszorítottam hideg vizes törölközővel.” Valójában nincs befolyásunk arra, hogy milyen méretűek a melleink. Nincsenek olyan gyakorlatok, amelyekkel nagyobbak vagy kisebbek lehetnek. A mellek főleg zsírszövetből és tejcsatornából állnak, nem izomból. 

Mariann pszichológushoz is járt túlméretes mellei miatt. „Azt éreztem, hogy a férfiakat nem érdekli, ki vagyok, milyen ember vagyok, szexjátékszernek tartottak, amit ki akartak próbálni, aztán, ha meguntak, eldobtak. A munkahelyemen is folyton viccelődtek velem. Nem gondolták, hogy amikor arról kezdtek pletykálni, hogy az öltözőben felejtettem a J-kosaras melltartómat, az nekem mennyire megalázó volt.” Mariannak a háziorvos jelezte, hogy a gerincferdülése miatt jogosult társadalom biztosítási támogatással mellplasztikára.

„Egy percig sem gondolkodtam, rohantam időpontot kérni.”

Drew Barrymore, Queen Latifah, Soleil Moon Frye és sokan mások is ezt az utat választották. A Modern család színésznője, Ariel Winter 17 éves volt, a Szeretünk Raymond sztárja, Patricia Heaton pedig 50 éves, amikor a mellkisebbítés mellett döntött, négy gyermek után.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!