Haj / Stílus

A szőke 5 árnyalata: 2019 legtrendibb világos hajszínei

A szőke 5 árnyalata: 2019 legtrendibb világos hajszínei

A szőke haj mindig ideálnak számított, elég csak Marilyn Monroe, Brigitte Bardot vagy Sharon Stone nevét említenünk. Monica Bellucci mondta egy interjúban, hogy amikor egy szerep kedvéért szőkére festette a haját, megdöbbentette, mennyivel több férfi nézte meg és szólt utána. Tehát a hajszín, ami még egy olyan szexbomba életét is megváltoztatta, mint Monica Bellucci, különleges varázserővel bír. Szerencsére a szőkének rengeteg árnyalata van, a meleg és hideg tónusok egész spektrumáról választhatunk, így biztosan találunk olyat, ami jól áll. Nézzük, mely szőke árnyalatok lesznek divatosak idén!

Marcipán

Egy szín, aminek láttán és hallatán összefut a nyál a szádban.

Egy közepesen világos szőke árnyalat, amely nem erőltetett és nem hivalkodó, mégis hozza a szőkeség minden előnyét.

A marcipánszőke meleg tónusának köszönhetően mindenkin természetesnek és bájosnak hat, és egész arcunkat ragyogóvá teszi.

Ha olyan szőkét szeretnél, ami visszafogott, mégis világos, akkor ez az árnyalat lesz a befutó.

 

Jeges fehér

Azt hinnénk, ez csak a skandináv típusú lányoknak áll jól, de tévedés – ázsiai és fekete nőkön is csodálatosan mutat.

Ennek az árnyalatnak az eléréséhez szinte átlátszóra kell leszívni a hajat, gyakorlatilag minden eredeti pigmentet el kell távolítani a hajszálakból.

Rendkívül óvatosnak kell tehát lenni, nehogy elégessük a tincseinket, ezért ezt a színt csak szalonban csináltasd – olyan dobozos hajfestéket nem is árulnak, amiben elég erős szőkítő lenne ehhez.

 

Gomba

Az egyik kedvencem, mert nem túl világos, nem hivalkodó, mégis határozottan szőke.

Szeretem a szürkés tónusokat, és ez a hajszín ebben nem szenved hiányt – a hamvassága azonban mégsem olyan mesterséges és hideg, mint a tavaly divatos „nagymama szőkénél”, ami gyakorlatilag ezüst volt.

A gombaszőke egyszerre hűvös, mégis meleg árnyalat, így ennek köszönhetően szinte minden bőrtónushoz passzolhat.

Mivel ez egyik legsötétebb szőke, nem kell hozzá extra erős szőkítés, így hajunk megúszhatja különösebb károsodás nélkül.

 

Kókusz

Ebben a szőkében szinte minden árnyalat fellelhető.

A hajtő lehet egészen sötét – akár az eredeti barna hajszíned is –, onnan világosodva pedig a krémes, melegebb tónusokon át változhatnak a tincsek egészen a jeges fejér hajvégekig.

Valamennyire igénybe fogja venni a hajszálakat az extrém világosítás, ezért érdemes időnként picit vágatni a végekből.

Ha nem vagy benne biztos, milyen szőke szeretnél lenni, ezt a szivárványos kókusz-szőkét neked találták ki.

 

Bézs

Ez egy olyan semleges árnyalat, amit – ha elég világos a természetes hajszíned – melírozással is elérhetsz, de ha az alapszíned sötét, az egész hajadon is remekül fog mutatni.

Mivel ez egy természetesnek ható szőke, akár balayage technikával is elérhető, ami azért is előnyös, mert a lenövésed nem lesz feltűnő.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást