Életmód / Pénz és hivatás

Ide rejtsd a készpénzt otthon. 5+1 remek rejtekhely

Ezekkel rejtekhelyekkel mindössze annyi a gond, hogy a betörők pont itt fogják keresni a pénzt legelőször. Ha a rablónak elég ideje van, nagyon kicsi az esélye, hogy egy dörzsölt bűnöző ne találja meg készpénzünket, azonban mindenképpen érdemes megnehezíteni a dolgát. Az alábbi rejtekhelyek nagy mértékben csökkentik annak az esélyét, hogy a betörők rátaláljanak titkos kis bankunkra.

1. Fagyasztó

A hűtőszekrény nem szokatlan rejtekhely a pénznek, azonban a fagyasztóra kevesen gondolnak, mint potenciális titkos széf. Pedig remek megoldás, mindössze arra kell figyelnünk, hogy a pénzt mindig vízhatlan zacskóba tegyük, akár több réteget is használva, nehogy elázzanak a bankjegyek egy esetleges leolvadás esetén. Az összetekert pénzt tedd egy megbontott, de nem teljesen üres mirelit étel zacskójába, itt tényleg csak akkor találják meg, ha nagyon alaposan kutatják át a lakást

2. Macska alom

Itt biztosan nem lesz gusztusa pénzt keresni a betörőnek. Tedd a pénzt egy borítékba és ragasztószalaggal rögzítsd a cica alomtáljájának az aljához. Amennyiben fedeles alomdobozt használsz, még jobb az esélyed, hiszen a tető aljára ragasztott boríték relatív nagy biztonságban van itt. Senkinek nincs kedve a macskaalomban turkálni, valószínűleg még egy tolvajnak sem. 

Olvastad már?  Figyeld meg ezt a vonalat a tenyeredben: elárulja, meddig fogsz élni

3. Karácsonyfadíszek közé

Minden lakásban van egy „karácsonyfadíszek” feliratú doboz, amiben fényes girlandok, csillogó gömbök és mindenféle karácsonyi csecsebecse található. Ebben a színpompás forgatagban nem nehéz elrejteni valamit, megtalálni viszont annál nehezebb. Ha a bezacskózott pénzt elrejted valamelyik dekorációs tárgy belsejébe, akkor sem találja meg egyből a tolvaj, ha át is túrja a doboz tartalmát. 

gregorylee/depositphotos.com

4. Gyógyszeresdoboz

A gyógyszereinket többnyire egy helyen tároljuk, vagy egy fiókban, vagy egy dobozban. Egy aspirin-es doboz kiváló rejtekhely pár összehajtott bankjegynek és úgy a legjobb az álca, ha minimum egy levél pirula is megtalálható a dobozban. A műanyag üveges gyógyszer még jobb megoldás: itt úgy tedd bele az összetekert pénzt, hogy a kapszulák teljesen eltakarják. A betörő csak akkor talál rá így a pénzedre, ha nagyon sok ideje van mindent aprólékosan átnézni.

5. Virágcserép

Ennél a rejtekhelynél szintén ajánlott több rétegnyi vízhatlan zacskóba tenni a pénzt, mielőtt elássuk a növény földjébe, nehogy locsolásnál eláztassuk a bankjegyeket. Hacsak nem folyik kifejezetten botanikus vér a betörő ereiben, minimális az esélye annak, hogy nekiáll feltúrni a virágcserepeket.

Olvastad már?  10+1 öltözködési baki, amit a legtöbb nő elkövet

6. Régi zokni

A ruhásszekrények és fiókok ugyan az első helyen szerepelnek, ahol a betörők kutatni kezdenek a készpénz után, azonban ha egy ócska zokniba rejted, kicsi az esélye, hogy szétbontják és megtalálják. A fehérneműs és zoknis fiókokat kirángatják és feltúrják, de csak akkor néznek át gondosan minden darabot, ha nagyon sok idejük van, ami egy betörésnél nem valószínű.

Ez nem a legbiztosabb rejtekhely, azonban a legkönnyebben hozzáférhető és mindenképpen biztonságosabb, mintha a fogason levő ruháid közül tennéd valamelyik zsebbe a dugi-összeget.