Játékos tojásdíszítés nem csak gyerekeknek – Ezeket imádni fogod!

Játékos tojásdíszítés nem csak gyerekeknek – Ezeket imádni fogod!

Címlap / Otthon / Játékos tojásdíszítés nem csak gyerekeknek – Ezeket imádni fogod!

Kedveled a kézzel készült dekorációkat? Szereted, ha az otthonod mindig az évszaknak megfelelő hangulatot áraszt? Hangolódj rá a húsvétra ezekkel az ötletes tojásokkal! Egyiket sem bonyolult elkészíteni, próbáld ki!

Pelyhes csibék

Ugye milyen tündérien néz ki ez a húsvéti dekoráció? Ezek a sárga, pihés kiscsibék elképesztően aranyosak. Szerencsére egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, te is bátran belevághatsz, ha szeretnéd, hogy ezek a vidám apróságok díszítsék az otthonodat. Ha ott vannak melletted a gyermekeid, kérd meg őket, hogy segítsenek, de akár egyedül is elkészítheted.

Első lépésben szükséged lesz egy hatos tojástartóra és három tojásra. Utóbbiakat főzd keményre, majd fesd be sárga festékkel. Először az egyik felét csináld meg, majd hagyd egy óráig száradni és utána folytasd a műveletet, így nem leszel te sem nyakig festékes.

Fekete papírból vágj ki két aprócska pöttyöt, piros papírból pedig egy kicsi háromszöget. Ragaszd a tojásra: a pötty lesz a csibe szeme, a háromszög pedig a csőre.

Végül sárga tollakat ragassz a tojások tetejére. A tojástartót béleld ki zöld szalagokkal vagy zöld papírból kivágott csíkokkal, majd helyezd bele a csibéket!

Márványos tojások

Ha az előzőnél egy jóval egyszerűbb húsvéti dekorációt szeretnél, készítsd elő a körömlakkjaidat. Igen, jól látod! Ezúttal nem a körmeidet kell kifesteni velük, hanem a tojásoknál fogod hasznukat venni.

Szükséged lesz még egy műanyag edényre, szobahőmérsékletű vízre (ez nagyon fontos!) és egy fogpiszkálóra, no meg persze körömlakklemosóra, ha összekennéd az ujjaidat.

A különböző színű körömlakkokból csepegtess a vízbe és egy fogpiszkáló segítségével kissé keverd el. Fogd meg a tojásokat, nyomd pár másodpercre a víz alá és kissé fogasd meg. Ezután vedd ki a tojást a vízből és helyezd olyan helyre, ahol meg tud száradni. Olyanok lesznek, mintha márványból készültek volna!

Húsvéti nyuszik

Húsvéti dekoráció? Akkor nyuszi! Ezekhez a tündéri nyulakhoz a tojások mellett fehér nemezre, fehér, fekete és rózsaszín festékre, aprócska pom-pomra és ragasztóra lesz szükséged.

A tojásokat fesd fehérre, a nemezből pedig vágj ki kisméretű, hosszú füleket és kerek tappancsokat. Egy vékony ecsettel, rózsaszín festékkel fesd meg a fülek mélyedését és a tappancsokon lévő talppárnákat.

A megszáradt tojásokra fekete festékkel fess két pöttyöt, ez lesz a szeme, középre pedig egy háromszöget, ami az orra lesz. A füleket, a tappancsokat és a pom-pomot (ami a farka lesz) ragaszd a tojásokra úgy, hogy ne dőljenek el.

Ananásztojások

Ha nem kedveled a klasszikus dolgokat és inkább szakítanál a hagyományokkal, mégis szeretsz barkácsolni és saját kezűleg dekorációt készíteni, a következő ötletet neked találták ki. 

Az ananásztojásokhoz semmi másra nincs szükséged, mint tojásra, citromsárga festékre, zöld színű lapra és ragasztóra. A tojásokat főzd keményre, majd fesd be sárgára. Amíg száradnak, vágjunk ki kis levélformákat a zöld lapból.

A levelek alját kissé hajtsd be, ragasztózd be és illeszd a megszáradt tojások tetejére úgy, mintha csak az ananász felső levelei lennének. Az elkészült ananászokat tedd bele tojástartóba ás máris kész a dekoráció!

Arcocskák

Utolsó ötletként mutatunk egy igazán modern tojásfestési ötletet! A húsvéti vendégeid nagyot fognak majd nevetni és gratulálni fognak a remek ötlethez. Amire szükséged lesz hozzá: tojás, ecset és festék. A tojásokat fesd tavaszias pasztell színekre, majd hagyd, hogy száradjanak meg teljesen.

Ha ez megtörtént, fogj egy nagyon vékony ecsetet a kezedbe és festékkel rajzold meg az arcok vonásait. Festhetsz nekik szemüveget, arcpírt, hajat, fület, vagy bármilyen cukiságot.

Az elkészült tojásokat tedd bele tojástartóba, hadd pislogjanak ki rátok!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást