A fodrász szerint van 4 módszer, amivel gyorsabban nő a hajad

A fodrász szerint van 4 módszer, amivel gyorsabban nő a hajad

Címlap / Stílus / Haj / A fodrász szerint van 4 módszer, amivel gyorsabban nő a hajad / 2. oldal

Te is szeretnéd, hogy gyorsabban nőjön a hajad és mondjuk nyár végére már látványos eredményt hozzon mindaz, amit ennek érdekében tettél?

3/4. A káros folyamatok minimalizálása

A hajnövesztéshez elengedhetetlen, hogy minél kevesebb káros folyamatnak tedd ki a hajadat. Norbi szerint minden hajtípushoz meg lehet találni a megfelelő formát, ami kifejezetten erős vasalás, sütés vagy formázás nélkül is működni tud. A hajnövesztés is sokkal eredményesebb, ha számodra és a hajad számára is megfelelő formát választasz, mivel így sokkal kíméletesebben fogsz bánni vele. Például, vékonyszálú haj esetében érdemes tömörebb formákat vágatni, mint a bob és a long bob. Ebben a fodrászod tud a legtöbbet segíteni.

„Ha minden egyes nap kivasalod, megmosod, formázod és beszárítod a középhosszú vagy hosszú hajadat, akkor az arra is utalhat, hogy vannak számodra praktikusabb formák.”

Norbi hozzátette, hogy a hajad védelme érdekében érdemes minél kevesebbet mosnod a frizurádat, kerülnöd a klóros, sós vizet, a magas hőmérsékletű eszközökkel való formázást (például sütővas, kúpvas, hajvasaló, stb.) és az erős UV-sugárzást is.

„Ha feltétlenül szeretnéd formázni valamilyen eszközzel a hajadat, válassz alacsony hőfokot, haladj kisebb tincsekben, használd finoman őket (ne nyomd össze túl erősen a hajvasalódat). Ezekhez az eszközökhöz elengedhetetlen valamilyen hajban hagyható kondicionáló vagy hővédő spray használata.”

Amit a fodrász szerint sokan elfelejtenek, hogy a hajunkat is ugyanúgy védeni kell nyáron, mint a bőrünket. Vannak kifejezetten olyan termékcsaládok, melyek védenek a káros UV-A és UV-B sugaraktól, ezeket napozáshoz mindig ajánlott használni, és hasonló elven működnek, mint a naptej.

AllaSerebrina/depositphotos.com

„Általában kicsi vagy közepes kiszerelésben kaphatóak és leginkább a spray vagy olaj verziót ajánlom, ezek a legpraktikusabbak. Ezzel naponta többször felhasználva megvédheted a hajad a napsütés okozta károktól és dehidratáltságtól – ezek pedig a növesztéshez is fontosak.

Ha egy napos helyen ülsz, mégis megtörténik a baj és sprőd, száraz, kifésülhetetlen lesz a hajad hajmosás után, akkor érdemes kifejezetten napozás utáni tápláló pakolást használnod. Ezek leginkább ilyen esetekben hasznosak, de megelőzés céljából is szokták javasolni, mert kifejezetten védik a hajat a nap káros sugaraitól. 

4/4. A hajfestés

A hajfestés is fontos ebből a szempontból, mivel a gyakori színmegváltoztatások is ronthatnak a haj állapotán. 

„Nem győzöm hangsúlyozni, hogy az ápoló anyagoknál és a színmegváltoztató termékeknél is érdemes a professzionális verziót választanod. A színeket és elkészítésüket bízd szakemberre, aki a stílusodhoz és életviteledhez leginkább passzoló színt segít majd kiválasztani.”

Norbi szerint ha 2-3 havonta van időd eljutni fodrászhoz, akkor nem érdemes a természetes hajszínedtől nagymértékben eltérő árnyalatot választani, mivel a lenövés feltűnő lehet akár 2-3 hét után is. Hozzátette, hogy a teljes festésekhez képest praktikusabb megoldás lehet valamilyen szabadkezes festéstechnikával feldobni a színedet (például ilyen a balayage vagy az ombre), mivel ezek kíméletesebben elkészíthetőek és hosszú távon akár 2-3 hónapon keresztül is szépek maradnak. Ha ősz a hajad, a 4-5 hetente ajánlott tőfestés mellett szintén kérheted a fenti technikával készült frizurát is – tette hozzá a szakember.

„A hajnövesztés szempontjából minél kíméletesebben és minél ritkábban fested a hajadat, annál jobb eredményeket fogsz elérni. A korábban említett kötéserősítő termékeket a festéssel egy időben is lehet alkalmazni, így időt takaríthatsz meg, mivel a festést és a szerkezetépítést egyszerre meg tudja csinálni a fodrászod.”

Tehát a legjobb, ha úgy vágsz neki a hajnövesztésnek, hogy kívülről véded, táplálod a hajadat és persze a vitaminbevitelre is odafigyelsz. Érdemes a fodrászoddal is konzultálni, aki segíthet a számodra legmegfelelőbb termékek és módszerek kiválasztásában!

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»