A halálközeli élmények meglepő hatásai az életre

A halálközeli élmények meglepő hatásai az életre

Címlap / Életmód / Ezotéria / A halálközeli élmények meglepő hatásai az életre

Élj jól!

Sokszor haragszom magamra, mikor érzem, hogy bedarálnak a hétköznapok és mindent túlzottan természetesnek veszek. Ám rendszerint ekkor érkezik egy vészcsengő, ami nem engedi ezt sokáig elhúzódni. Egyáltalán nem gondolom, hogy az év minden napjának különlegesnek és meghatározónak kellene lennie, mégis jó lenne, ha mindenki tudatosan dolgozna azon, hogy a hetek, hónapok ne legyenek túlzottan egysíkúak.

Mert amint kiszakadunk a mókuskerékből, elkezdjük megtapasztalni az igazi életet és egyre több és több kell majd belőle. Valahogy mindenkinek ehhez a kiindulóponthoz kellene elérkeznie és töltekeznie belőle. Minden csak rajtunk múlik és ha jól éljük az életünket, akkor nincs bennünk hiányérzet, keserűség és nem kerülünk újabb és újabb negatív spirálba.

Ez persze nem azt jelenti, hogy mindennek tökéletesen kell működnie, egyszerűen elfogadni a tényt, hogy a maga tökéletlenségében minden tökéletes.

Elméletben ez jól hangzik, de sokan vannak, akik valamilyen szomorú módon lemondtak az életről, legalábbis nem azt az életet élik, amire vágynak. Nehéz ilyenkor a mélyből erőt gyűjteni a repüléshez és sokszor a segítség egész más formában érkezhet, mint azt vártuk.

Menjek, vagy maradjak?

A legtöbb halálközeli élmény oka, hogy az illetőt visszarántsák az életbe, vagyis hogy újra elkezdje értékelni és élni azt. Ehhez már nagyon mélyen kell lenni lelkileg, bár olyan eset is akad, mikor egyszerűen csak tesz a lélek egy megmagyarázhatatlan kitérőt. Így történt ez Colton Burpóval is, a négyéves kisfiúval, aki klinikai halálon esett át egy műtét során. A kisfiú szíve leállt műtét közben és önmagát kívülről nézve figyelte a műtőben történő eseményeket.

Sőt, elmondása szerint találkozott meg nem született testvérével és rég elhunyt dédapjával is. A kisfiú állította, hogy még a mennyországot is megjárta rövid utazása során. Majd miután sikerült őt visszahozni a klinikai halálból, olyan megmagyarázhatatlan dolgokat mesélt, melyekre senki nem talált ésszerű magyarázatot.

Szülei is csak értetlenül és érdeklődve álltak az eset előtt, aztán később könyv született Colton történetéből,  Igazából Mennyország címmel. Ahogy idősödünk, a halál egyre többször mutatja meg magát. Nem félelemkeltésből, csupán figyelemfelhívásból, hogy semmit ne vegyünk természetesnek.

Cselekvésre sarkall és a szakadék szélén állva mindenki dönthet arról, hogy merre legyen a következő lépés.

Egy kedves ismerősöm fia elvesztése után teljesen lemondott az életről. Többször kijelentette, hogy már nem akar tovább élni, majd egy év múlva mellrákot diagnosztizáltak nála. Addig a percig nem volt tudatában annak, hogy még mennyire szeretne élni. Hatalmas fájdalmát soha nem tudja kitörölni majd, viszont megtanulhat vele együtt élni. A gyógyulása egyet jelent az újjászületésével, amiért ma már minden nap hálát tud adni.

Lena Glukhova/pexels.com

Utána minden megváltozik

Ha csak belegondolsz abba, hogy a legkisebb baleset is mennyire megtanít átértékelni az életünket, egy halálközeli élmény teljesen átírhatja a folytatást. Akik már átestek hasonlón, rendszerint arról számoltak be, hogy átértékelték az életüket és mindent sokkal jobban megbecsülnek.

Megértették, hogy értük és nem ellenük történt, sőt vannak, akik kifejezetten hálásak az élményért.

Természetesen nem mindenkinek kell hasonlót megélnie, ez már tényleg egyfajta utolsó lehetőség az életre. Minden negatív élmény utólag értelmet nyer, de ne várd meg míg bekövetkezik! Élj jól, ahogy neked tetszik és becsülj meg minden egyes napot…még a hétfőket is!

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást