Jelek, hogy egy igazi férfi szerelmes beléd – Hogyan kommunikál veled?

Jelek, hogy egy igazi férfi szerelmes beléd – Hogyan kommunikál veled?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Jelek, hogy egy igazi férfi szerelmes beléd – Hogyan kommunikál veled? / 2. oldal

Képes bocsánatot kérni. Nem élteti magában a haragot és a dühöt, nem burkolózik szótlanságba, nem büntet csenddel, nem térdepeltet jelképesen a sarokba érzelmi befordulással. Minél hamarabb engedi el a haragot, annál könnyebb a megfelelő, tiszta és egyszerű szavakra rátalálni. A bocsánatkérés nem valamilyen szofisztikált cselekedet, nem kell az angyalok nyelvén szólnia, és behódolni, meghajolni, férfiúi önbecsülését elveszíteni sem. Csak mély szeretet kell hozzá, és a cáfolhatatlan, ezer bajon át tartó ragaszkodás a másik emberhez.  

Az igazi szerelem a legkeményebb férfiszívet is ellágyítja. A szerelmes férfi ezért – legyen bármilyen makacs és karakán jellem – figyelembe veszi, mit szeretne imádott nője, és hajlandó olyan kérdésekben és döntésekben is engedményeket tenni, amikben egyébként sosem. Ha a megegyezést, kompromisszumot, és a vita mielőbbi lezárását keresi, biztos jele annak, hogy fontos helyet foglalok el a szívében. Az Ént felváltja a Mi. A tényt, hogy a férfi szívében helyet kaptam, semmi nem bizonyítja jobban, mint hogy megváltozik a szóhasználata: tervez velem a jövőben, és a terveiben már nem ő áll egyedül a középpontban, az életének origója nem önmaga, ahogy eddig, hanem mi ketten.

Apró ajándékokkal kedveskedik. Magunkból, szívből adni egy folyamat, nem ünnepség vagy alkalom része. Nem igényel különös felkészülést, nem nehezedik elvégzendő feladatként, óriás felelősségként a férfimellkasra.

Az ösztönös, szeretetteljes gondoskodás mögött is a férfi felelősségvállalásra való képessége rejlik.

Egy igazi nő meg tud csinálni mindent saját maga. Egy igazi férfi nem hagyja ezt neki. Férfias tetteit nem jegyzi meg örökre, nem tart szónoklatot arról, hogy mi lenne velünk nélküle.

A férfi, ha meghozta az elköteleződés döntését, akkor a nőért, akit társául választott, szó szerint bármit megtenne. A fizikai közelség, az érintések, az odafigyelés, a hűség, a tiszta kommunikáció működteti többek között a kapcsolat motorját. Ha csak egyikünk működteti, rövid időn belül elfárad a szerelem, kifullad, megszűnik lélegezni.

A szerelem, szeretet, gondoskodás és elkötelezett felelősségvállalás tettekkel történő kimutatása sokkal erőteljesebb és beszédesebb kell, hogy legyen, mint a szimpla szeretlek szó. A szerelem egy állapot, amely hol eltűnik, hol előbukkan újra, de egy párkapcsolat egy életre is szólhat, melyben mindig jelen kell lennie a tiszteletnek, a megbecsülésnek, a hűségnek és a feltétlen bizalomnak.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást