„Az életem étkezési zavarral” – 3 nő története és mindennapi küzdelmei

„Az életem étkezési zavarral” – 3 nő története és mindennapi küzdelmei

Címlap / Életmód / Egészség / „Az életem étkezési zavarral” – 3 nő története és mindennapi küzdelmei

De előtte…

Tisztázzuk, hogy mi számít étkezési zavarnak. Legegyszerűbben úgy fogalmazhatnánk meg, hogy az, amikor valaki egészségtelen kapcsolatot ápol az étellel, vagyis nem csak élvezetből, vagy azért fogyasztja, hogy energiát nyerjen belőle. Az étel egyértelmű élvezeti forrás, így nagy álszentség lenne azt állítani, hogy csak az életben maradásért eszünk.

A sötét oldalon, viszont az étel teljesen más jelentőséggel bír. Az étteremben a rendelés mögött komoly megpróbáltatás rejlik, egy spontán fagyizás plusz két kilométer futást eredményez és az éjszakai falási rohamok után jön a kemény bűntudat. 

1/3. Dóri

Dóri egy fiatal, életvidám, intelligens nő, aki nem mellesleg fogorvos. Mindent tud az emberi testről, rengeteg vitamint szed és természetesen a legtöbbet próbálja természetes úton bevinni. Odafigyel arra, hogy csak minőségi ételek kerüljenek a tányérjára, kifejezetten szeret termelői piacra járni.

Eddig elég jól hangzik, ugye?

A feketeleves este kezdődik, amikor is Dóri hátat fordítva az egészséges életmódnak, féktelen evésbe kezd. Ide már kevés a nasizás kifejezés. Nem egyszer néztem végig, ahogy percek alatt pusztít el férfiakat megszégyenítő mennyiséget gyorséttermi kajákból, cukros üdítőkből és desszertekből.

AndrewLozovyi/depositphotos.com

Ne érts félre, szerintem néha mindannyiunknak szüksége van egy kis „szemét” kajára, amit hiba lenne nem megadni magunknak, de amikor már mindennapossá válnak a csalónapok, akkor már érdemes komolyan venni a dolgot.

Dóri másnap egy delíriumos álomból ébredve megállapítja, hogy megint nem kellett volna ezt tennie magával, rosszul van és többé nem fordulhat elő. Aztán kezdődik az egész elölről. Azzal már tisztában van, hogy az étellel próbál pótolni valamit, ami hiányzik az életéből, de az út vége még messze van.

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást