„A Covid elvette az édesanyámat…” – igaz történet

„A Covid elvette az édesanyámat…” – igaz történet

Címlap / Életmód / Család / „A Covid elvette az édesanyámat…” – igaz történet / 2. oldal

A világjárvány során sajnos nagyon sokan veszítették el szeretteiket, és ez a fájdalom feldolgozhatatlan. Kamillával barátnők voltunk, ismertem a szüleit, a családját. Az édesanyja tavaly belehalt a koronavírusba.

– Most nagyon nehéz lehet…

Egyfolytában őt látom, és borzalmasan érzem magam attól, hogy igazán nem is tudtunk elbúcsúzni. A kórházba nem mehettünk be, itthon voltunk karanténban. Meg sem látogathattuk. Egyedül, a szerettei nélkül kellett meghalnia. Senkinek sem kívánom ezt. Egész életemben őt tartottam a legerősebbnek. Mindig mellettünk volt, és mi nem lehettünk mellette az utolsó pillanatokban. Soha nem tudom ezt feldolgozni, azt hiszem.

Az emléke maradt csak nekünk, és remélem, hogy a gyermekeimnek is megmarad az emlékezetében.

Kicsik még, és nem tudom, mennyire marad meg bennük a nagyikájuk. Én nagyon sokat fogok mesélni nekik róla.

Az almáspitéjéről, arról a finom húslevesről, az esti mesékről, amiknek sosem volt végük. A szeretetről, amit tőle kaptunk. Igyekszem továbbadni nekik mindent. Majd elmesélem a meséket, és akkor anyura gondolunk. 

Fájdalmas belegondolni, hogy milyen sokan vannak most ugyanebben a szörnyű helyzetben, mint az én családom. Nehéz továbblépni sokaknak. Hálát érzek, hogy az édesanyám eddig velünk lehetett, és szomorúságot, amiért ilyen rövid volt ez az idő. 

Hazafelé csak sírni tudtam. A Kamillánál tett látogatásom nagyon elnehezítette a szívem. Felhívtam anyut és elmondtam neki, hogy mennyire szeretem és féltem őt. Mindenkinek ezt kéne tennie minden nap.

El kell mondani a szeretteinknek, hogy mennyire hiányoznak és milyen nagyon szeretjük őket.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»