5 állítás, ami ha igaz rád, érzelmileg teljesen kiüresedtél

5 állítás, ami ha igaz rád, érzelmileg teljesen kiüresedtél

Címlap / Életmód / Lélek / 5 állítás, ami ha igaz rád, érzelmileg teljesen kiüresedtél

Amikor valaki elégedetlen az aktuális helyzetével, de nem tudja, hogyan változtathatna rajta, általában inkább különféle módszerekkel próbálja elterelni a figyelmét. Eric Greitens írt egy könyvet arról, hogy három típusú boldogság létezik, amire az embereknek szükségük van. Kicsit olyan ez, mint a három alapszín: mindegyik kell ahhoz, hogy a legcsodálatosabb árnyalatokat elkészíthesd, így mindhárom fajta boldogság kell az életedbe ahhoz, hogy elégedett legyél.

  • Az első típus az örömteli boldogság, ami lényegében azt jelenti, van egy szerető családod, barátaid, komfortosan és biztonságban érzed magad.
  • A második fajta boldogság lényege, hogy hálás vagy azért, amid van.
  • A harmadik típus a motiváló boldogság, ami azt jelenti, hogy folyamatosan valami jobbra törekszel a jelenleginél; ergo képes vagy a fejlődésre.

Azonban sajnos ezeket a szinteket nem olyan egyszerű elérni, és mindig egy kicsit nehezebb eljutni a következőre. Ez az oka annak, hogy sokan megrekednek a boldogság egy-egy fázisában, ami fokozatosan elkezd elhalványulni. Ilyenkor a többség pedig kompenzálni kezd, és próbálja leküzdeni az érzelmi ürességet úgy, hogy igazából nem tudják, mi okozza ezt. Az alábbi 5 jel egyértelműen arra utal, hogy te is lelkileg üresnek és reményvesztettnek érzed magad.

1

Sokszor próbálod úgy enyhíteni a szomorúságot, hogy egyre többet eszel, mert a finom ízek kompenzálják egy kicsit az üresség érzését. Sőt, sok esetben a napod egyetlen fénypontja az, ha tudod, hogy milyen jót fogsz majd vacsorázni.

2

Valójában tisztában vagy azzal, hogy az életednek egyes részeivel nem vagy elégedett, de nem mered hangosan bevallani magadnak. Tartasz attól, hogy ha ezt elismered hangosan, teljesen összeomlasz majd.

3.

Az utóbbi időben kimondottan érzékeny vagy, és automatikusan a legrosszabbra számítasz, mindegy, miről van szó. A fejedben rögtön a negatív gondolatok jelennek meg, így ha például írsz valakinek, és nem válaszol, meggyőződésed, hogy utál téged.

4.

Általánosságban szinte mindig mérges és ingerült vagy. Valahogy semmiben sem tudod észrevenni a szépséget, inkább csak a rosszat látod, és könnyen elveszíted a türelmedet is a legapróbb dolgok miatt.

5.

Néha azon kapod magad, hogy már késő este van, és az egész napod elrohant, te pedig mintha automata üzemmódban, robotként élted volna meg az elmúlt 24 órát. Nem nagyon van energiád, és úgy érzed, nincs is értelme bármivel foglalkozni.

Ha az alábbi helyzetben találtad magad, és az állítások többsége igaz rád, valószínű, hogy érzelmileg te is kiüresedtél! Ne ijedj meg, valójában rengetegen küzdenek hasonló problémákkal. Azonban nagyon fontos, hogy ne vedd félvállról a dolgot, hanem beszélj a helyzetedről egy közeli ismerősöddel vagy egy szakértővel.

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!