5 állítás, ami ha igaz rád, érzelmileg teljesen kiüresedtél

5 állítás, ami ha igaz rád, érzelmileg teljesen kiüresedtél

Címlap / Életmód / Lélek / 5 állítás, ami ha igaz rád, érzelmileg teljesen kiüresedtél

Amikor valaki elégedetlen az aktuális helyzetével, de nem tudja, hogyan változtathatna rajta, általában inkább különféle módszerekkel próbálja elterelni a figyelmét. Eric Greitens írt egy könyvet arról, hogy három típusú boldogság létezik, amire az embereknek szükségük van. Kicsit olyan ez, mint a három alapszín: mindegyik kell ahhoz, hogy a legcsodálatosabb árnyalatokat elkészíthesd, így mindhárom fajta boldogság kell az életedbe ahhoz, hogy elégedett legyél.

  • Az első típus az örömteli boldogság, ami lényegében azt jelenti, van egy szerető családod, barátaid, komfortosan és biztonságban érzed magad.
  • A második fajta boldogság lényege, hogy hálás vagy azért, amid van.
  • A harmadik típus a motiváló boldogság, ami azt jelenti, hogy folyamatosan valami jobbra törekszel a jelenleginél; ergo képes vagy a fejlődésre.

Azonban sajnos ezeket a szinteket nem olyan egyszerű elérni, és mindig egy kicsit nehezebb eljutni a következőre. Ez az oka annak, hogy sokan megrekednek a boldogság egy-egy fázisában, ami fokozatosan elkezd elhalványulni. Ilyenkor a többség pedig kompenzálni kezd, és próbálja leküzdeni az érzelmi ürességet úgy, hogy igazából nem tudják, mi okozza ezt. Az alábbi 5 jel egyértelműen arra utal, hogy te is lelkileg üresnek és reményvesztettnek érzed magad.

1

Sokszor próbálod úgy enyhíteni a szomorúságot, hogy egyre többet eszel, mert a finom ízek kompenzálják egy kicsit az üresség érzését. Sőt, sok esetben a napod egyetlen fénypontja az, ha tudod, hogy milyen jót fogsz majd vacsorázni.

2

Valójában tisztában vagy azzal, hogy az életednek egyes részeivel nem vagy elégedett, de nem mered hangosan bevallani magadnak. Tartasz attól, hogy ha ezt elismered hangosan, teljesen összeomlasz majd.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást