Álláshirdetések dekódolása. Mit jelentenek VALÓJÁBAN egyes kifejezések?

Álláshirdetések dekódolása. Mit jelentenek VALÓJÁBAN egyes kifejezések?

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Álláshirdetések dekódolása. Mit jelentenek VALÓJÁBAN egyes kifejezések?

Az internet korában nem csak a legújabb álláslehetőségekről tudsz a legkönnyebben értesülni, de az egyes cégekről is minden korábbinál könnyebb információt gyűjteni. Mégis, jó, ha tisztában vagy vele, hogy mi mit jelent egy álláshirdetésben – a sablonosnak tűnő szövegek ugyanis sokszor toxikus környezetről árulkodhatnak.

Találkoztál már valaha a „mindenhez értő ezermester” vagy a „lelkes és független problémamegoldó” kifejezésekkel egy álláshirdetésben? Vannak, akik szerint ezek kódok: az előbbi arra utal, hogy öt ember munkáját fogod végezni, a második arra, hogy nem sok segítségre vagy támogatásra számíthatsz majd.

Noha a szakértők óva intenek attól, hogy túl sokat láss bele egy álláshirdetésbe, pláne ne kövesd el a hibát, hogy elszalasztod álmaid karrierlehetőségét azért, mert valami gyanúsat láttál a hirdetésben, mégis érdemes lehet ezeket a dolgokat észben tartani, amikor egy állásra jelentkezel. Az interjúk során pedig ajánlott kipuhatolni, hogy valóban arról van-e szó, amitől tartasz.

A kisebb cégek alkalmazzák

Az ilyen típusú álláshirdetések egyébként a szakértők szerint többnyire kis cégek vagy start-upok oldalain jelennek meg.

„Az ilyen típusú vállalatoknak folyamatosan fejlődő prioritásaik vannak. Ez megnehezíti a különböző karrierekre vonatkozó munkaköri leírások megfogalmazását” – mondja Renata Dionello, a Los Angeles-i székhelyű digitális álláspiac, a ZipRecruiter vezetője.

„Ilyenkor találkozunk semmitmondó kifejezésekkel, klisékkel és zavaros nyelvhasználattal.”

Ezekben a hirdetésekben jelennek meg az olyan kifejezések, mint a „döntésképes vezető”, a „gyors tempójú környezet” vagy a „szoros, családias csapat”. Ezek kérdéseket vetnek fel egyesek számára azzal kapcsolatban, hogy milyen munkakultúrát is jelentenek valójában: intenzív versenyt? Túl sok óra és kiégés? Feltétel nélküli lojalitás?

„Azt javaslom, hogy az álláskeresők tisztázzák ezeket a homályos kifejezéseket, mielőtt elköteleznék magukat egy új szerep iránt”

– mondja Dionello.

A zavaros mondatokon túl egyes kifejezések a nemi, faji vagy társadalmi -gazdasági befogadás hiányára is utalhatnak.

„Az egy nem felé hajló szavaknak vagy névmásoknak meg kell szólaltatniuk a vészcsengőt” – mondja Carol Cochran, a FlexJobs nevű, rugalmas idejű és távmunkára szakosodott weboldal emberekkel és kultúrával foglalkozó alelnöke..

„A kutatások azt mutatják, hogy az olyan szavak, mint az ‘agresszív’, a ‘versenyképes’, a ‘független’ és az ‘önálló’ az álláshirdetésekben, jobban vonzzák a férfiakat. Tudat alatt elriaszthatják a nőket a jelentkezéstől.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást