Azt mondják: nagy az Isten állatkertje, a baj csak az, hogy alacsony a kerítés. Ez nem mindenhol van így. Lengyelországban van egy hely, ahol nagyon sok ember fordul meg, még sincsenek kerítések, de ha netán vannak, akkor is mindig nyitva a kapu. Zakopanéban az élet három dologról szól: vendéglátás, sajt és család.
2/5 Nesze neked, ISO!
Felejtsd el azt, amit eddig a sajtokról tapasztaltál. Amit itt készítenek az első ötben benne lesz. A sajtkészítés itt hagyomány. Olyan hagyomány, mint mondjuk nálunk a házikolbász vagy házi pálinka készítése.
Minden sajtnak más és más mintázata van, aszerint, hogy miből és hogyan készült.
A „hegyen” láthatsz igazi sajtkészítőket, munka közben – profizmussal, tudással.
Egy kis sátortetős, félig a földbe süllyesztett faházikóban készül a sajt, és ott is füstölik. Férfiak készítik, hagyományos technológiával, kézzel.
Nincs rozsdamentes tál, sem sterilitás, viszont bokáig ülnek a savóban, és bizony bagóznak sajtkészítés közben… és mily meglepő, a sajt finom, és nincs sem ételmérgezés, sem járvány…
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!