Idős cicád van? Ezt tartsd szem előtt, hogy még sokáig veled lehessen

Zabolai Margit
Írta: ,

Egy 15 éves macska egész másként viselkedik, mint egy 4 éves macska, és nem csak azért, mert más a természete. Ha idős cicád van, biztos te is észrevetted, hogy néhány dologra jobban oda kell figyelned – az alábbiak segíthetnek, hogy még sok boldog évet tölthessetek együtt, vagy hogy kényelmesebbé tedd kis barátod útjának végét.

Évi két látogatás az állatorvosnál Kép forrása: BriAnne Wills

Az állatorvosok általában azt javasolják, hogy egy fiatal, egészséges cicával is keresd fel évente egyszer a rendelőt, egyrészt az oltások miatt, másrészt azért, hogy a szakértő szemek felmérhessék a cicád állapotát.

Egy idős macska esetében a látogatások számát érdemes évi kettőre növelni, feltéve, ha valami nem indokolja a még gyakoribb vizsgálatot.

Tudjuk, hogy egy cicának sem ez a kedvenc programja, de a későbbi bajok megelőzése érdekében nem árt óvatosnak lenni.

Gyakori betegség: a diabétesz Kép forrása: chatamagoda.blogspot.hu

Kevesen tudják, de az idős cicák kifejezetten hajlamosak lehetnek a cukorbetegségre, főleg, ha kanapén lustálkodó cirmosod egy pici túlsúlyt is magára szedett.

A hirtelen súlyváltozás, a szokatlan szájszag és a fáradékonyság mellett árulkodó jel lehet az is, ha a macskád állandóan szomjas, vagy feltűnően sokat pisil – ez utóbbi egyébként valamilyen veseproblémára is utalhat, ami ugyancsak gyakori.

A cicák diabétesze szerencsére jól kezelhető, de fontos, hogy időben orvosi ellátást kapjanak, ezért ha észleled a fenti tüneteket, irány a rendelő!

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019