Nem jössz ki az anyósoddal? Ezt tedd a békéért cserében

Gerber Petra
Írta: ,
Nem jössz ki az anyósoddal? Ezt tedd a békéért cserében

Kép forrása: tbrb.info

Nagy valószínűséggel, ha most végig mennénk az utcán és megkérdeznék száz nőt, hogy milyen a viszonya az anyósával, húsz azt felelné, hogy még hajadon, a fennmaradó nyolcvan pedig fintorogva vállat vonna, és nem válaszolna semmit vagy éppen ránk zúdítaná a világ összes sérelmét, amit az anyósával szemben érez.

Higgyétek el a körülmény nem egyedi, ugyanis talán nem túlzás kimondani, hogy az egyik legérzékenyebb családi kapcsolat éppen az anyós-meny viszony. Persze rendre felmerül a kérdés, hogy mi lehet ennek a kényes helyzetnek a hátterében, ám mi most nem szeretnénk hosszú pszichológiai értekezésekbe kezdeni. Inkább hoztunk neked pár tippet, aminek segítségével te is hatékonyan megőrizheted a családi békét.

Ne szidd a párod Kép forrása: familyshare.com

Legalábbis ne az anyósodnak.

Persze, tudjuk, hogy néha felgyülemlik a feszültség és a legjobb párkapcsolatban is vannak hullámvölgyek, de az akadályodat oszd meg a saját anyukáddal vagy a barátnőiddel, de semmi esetre se az anyósoddal.

Egész biztos, hogy ő nem fog a kisfia ellen kampányolni, nem még akkor sem, ha titkon neked ad igazad, ugyanis ő mindig a kicsi fia marad, aki a szemében szent és sérthetetlen.

Ha ezt észben tartod, jó eséllyel tartod fenn a családi békét is.

 

Ne ítéld el eleve! Kép forrása: brides.com

Sok anyós-meny viszony már azelőtt tönkremegy, hogy egyáltalán elkezdődhetett volna. Ennek oka részben a társadalmi elvárásokra fogható, hiszen mintegy ma már elvárás, hogy rosszban legyünk az anyóssal.

Annál a nőnél valami baj van, aki szereti az anyósát, legalábbis ez a hír járja.

Ne ítéld el előre a kapcsolatotokat, ne dőlj be semmilyen társadalmi elvárásnak, kizárólag a saját tapasztalataid alapján ítélj.

Adj esélyt magatoknak, ha pedig úgy látod és érzed, hogy az anyósod közeledni próbál feléd, akkor nyiss te is az irányába, hiszen a végén még valami jó is kisülhet a dologból.

Vagyaim.hu

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató