„Dobjak el mindent néhány forró éjszakáért?” A nyitott kapcsolat dilemmája

„Dobjak el mindent néhány forró éjszakáért?” A nyitott kapcsolat dilemmája

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / „Dobjak el mindent néhány forró éjszakáért?” A nyitott kapcsolat dilemmája

Érvek a nyitott kapcsolat mellett

Réka 38 éves, a férjével 10 éve vannak együtt, 6 éve házasok. Már a kapcsolatunk elején is kísérleteztek például szvingerkedéssel. Ugyan nem emlékszik pontosan, mikor, de nem sokkal a házasságkötésük után elhatározták, hogy nyitott kapcsolatban fognak élni.

„Sokat hallani, hogy a monogámia egy elavult társadalmi koncepció, ez nem tudom, így van-e, én csak azt tudom, hogy nekünk nem működött.”

Vagyis éppenséggel működhetett volna, csak nem lettünk volna annyira boldogok, mint most vagyunk. Nekünk a kapcsolatunk sosem a birtoklásról szólt, a házasság sem azt jelentette, hogy Na akkor most már az enyém vagy!, nem arról szólt, hogy mit várunk a másiktól, hanem hogy mi mit tudunk adni neki.

Együtt tervezzük leélni az életünke. Azt gondolom, a férjem nevében is mondhatom, hogy remek társai, partnerei, drukkerei és vigyázói vagyunk a másiknak. Ugyanakkor én úgy látom, hogy azzal, akivel le akarod élni az életedet, annyi rengeteg dologban kell megfelelned, összepasszolnod, hogy a szex szinte csak egy sokadik dolog a listán.

Nem tudok elképzelni embert, akinek szívesebben mesélném el a nap végén, mi történt a munkahelyemen, akinek fontosabb lenne a véleménye, akinek számítanék a tanácsára vagy akit magam mellett akarnék tudni egy nehéz helyzetben, mint a férjemet. És abban is biztos vagyok, hogy vele akarom megosztani az életem hátralévő részét. Mellette akarok lenni minden jó és rossz pillanatában.

Érvek a nyitott kapcslat mellett
artisteer/istckphoto.com

Szerelemmel szeretem, de a testiség egészen másról szól. Vannak emberek, akikkel kémiai szinten sokkal jobban össze tudok kapcsolódni, de korántsem olyan fontosak számomra, mint a férjem. Dobjak el mindent, amit a kapcsolatunk jelent számomra csak azért, hogy legyen pár forró éjszakám? Vagy mondjak le az igazán jó szexről egész hátra lévő életemre csak azért, hogy vele lehessek? Miért ne lehetne mindkettőt?

„Azt hiszem, mi egy igazán boldog pár vagyunk, akik szexuálisan nem passzolnak tökéletesen. Ezért ezt az igényünket máshol elégítjük ki. Amíg egymáshoz térünk haza, amíg mindketten ugyanolyan fontosak vagyunk a másiknak és mi mindketten boldogok vagyunk, kinek ártunk azzal, ha így éljük az életünket?”

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást