Miért van ennyi nőies pasi és férfias nő? Valószínű, hogy a szüleinktől ered

Miért van ennyi nőies pasi és férfias nő? Valószínű, hogy a szüleinktől ered

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Miért van ennyi nőies pasi és férfias nő? Valószínű, hogy a szüleinktől ered

Olyan sokszor hallom, és tapasztalom a saját közvetlen környezetemben is, hogy nagyon sok nő férfias lett, és sok pasi lett nőies. Azt vallom, hogy nincsenek kőbe vésett szabályok arra, hogy milyen szerepet kellene a nőknek és férfiaknak betöltenünk, de mégis motoszkál bennem az a kérdés, hogyha felcseréljük a szerepeket az normális, vagy rendeződjünk inkább vissza? 

Olyan sokszor hallom, és tapasztalom a saját közvetlen környezetemben is, hogy nagyon sok nő férfias lett, és sok pasi lett nőies. Azt vallom, hogy nincsenek kőbe vésett szabályok arra, hogy milyen szerepet kellene a nőknek és férfiaknak betöltenünk, de mégis motoszkál bennem az a kérdés, hogyha felcseréljük a szerepeket az normális, vagy rendeződjünk inkább vissza? 

Klasszikus család modell

Az, hogy milyen személyiség szerkezetünk alakul ki, abban kulcsfontosságú szerepet játszik, a szülői mintázat. A tudósok szerint ebben egyharmad rész öröklött, és kétharmad része pedig szülőktől meglátott modellek. Már gyermekként felismerjük azt, hogy vannak anyai és apai szerepek. Általában anya az, aki enni ad, kimossa a ruhánkat, vezeti a háztartást. Apa pedig megjavítja a házban a dolgokat, csinál egy csúzlit és megteremti az anyagi biztonságot.

Természetesen apa is adhat enni és anya is dolgozhat, de mégis amióta világ a világ, valahogy ezek az előbb felsorolt normák rögzültek. És a gyermeki felismerés után, ezeket is fogjuk követni. De nagyon fontos dolog a felnőtté válás korában, hogy tisztán lássuk a szüleinket, az erényeikkel és az esetleges hibáikkal együtt is. Később rengeteg hasznát vesszük a saját kapcsolatinkban. 

Miért cserélődnek meg a szerepek?

Anyáink, nagyanyáink korában, még nem nagyon léteztek olyan szabályok, hogy a harmadik randin már lehet szex. Az is megtörténhetett, hogy hónapokat vártak a szerelmes párok, hogy egymással randizhassanak. Párkapcsolataik indulásakor léteztek olyan íratlan sémák, hogy a férfi hódítsa meg a kiszemelt nőt, udvaroljon, kezdeményezzen, és a nő mondja ki a kapcsolatra az áment. Kézzel írott leveleket váltottak és sejtelmesen adták egymás tudomására, hogy igencsak szimpatikusak egymásnak.

Aztán változott a világ, minden nagyon felgyorsult. Hamar túl akarunk esni a randin, a szexuális együttléten, hogy minél hamarabb kiderüljön az, hogy a kiszemelt férfi vagy nő, potenciális a párkapcsolatra, avagy sem. Azt látom, hogy férfiak elfelejtettek udvarolni, és a nők kezdték el udvarolni a férfiaknak. A férfiak nem hódítanak, hanem a nők vadásszák le őket.

Eltűntek azok a finom nőies momentumok, hogy a nő akkor igazán nő, ha nem veszi fel a vadász szerepét. Mikor csak megcsillantja a nőies mivoltát, és egyet hátra lép, hogy férfi meginduljon a hódítással. Nem azt mondom, hogy a nő nem hódíthat, van az helyzet, amikor kicsit meg kell indítani a férfit, sokkal inkább azt mondom, hogy nekem jobban tetszik a klasszikus felállás. A nő adja a kis jeleket, hogy hódítani lehet és várja, meg míg a pasi megindul felé.

Nemi szerepek felcserélődése
Max/unsplash.com

Ismerjük meg magunkat

Amikor felnőtté válunk és nem családtagjainkként, hanem „emberként” látjuk szüleinket, akkor nagyon sok mindent felismerhetünk önmagunkban. Milyen mintákat láttunk a kapcsolatukban, hogyan viselkedtek egymással, milyen szerepeket töltöttek be. És amivel nem tudunk azonosulni, azokat ne is építsük be a személyiségünkbe.

Ha eléggé ismerjük önmagunkat, az nagyon fontos szerepet tölt majd be a párkapcsolatainkban. Amikor megismerünk valakit, akkor ne legyenek elvárásaink, hogy én ezt és ezt szeretném a másiktól, mert ha így indulunk neki, akkor később rengeteg csalódás ér minket. Ha azok a típusok vagyunk, akik szeretik, ha meghódítják őket, akkor ne cseréljük fel arra az idegen szerepre, hogy vadászokká váljunk. Mert azt ültették el az agyunkban, hogy ez a trendi, és ez kell majd egy férfinak. Hagyjuk meg azt a női énünket, akikért bomlanak a férfiak.

Akiknek virágokkal, bókokkal kedveskednek és legfőképpen udvarolnak. Nekünk is jobban esik és a pasinak is meghagyjuk azt a férfias ösztönt, amit önmagában hordoz. És ha nem teszi meg, vagy nem olyan? Akkor gondoljuk mindig arra, hogy majdnem nyolc milliárdan élünk a földön, egyszer majd csak beakad az igazi. De addig is maradjunk igazi nők, mert az nagyon szexi.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!