Életmód / Ezotéria

Nagy tavaszi pénzügyi horoszkóp

Nagy tavaszi pénzügyi horoszkóp

Plusz bevétel, vagy váratlan kiadás? Hátradőlhetsz végre, csendben figyelve, hogyan gyarapszik a bankszámlád, vagy lesz okod aggódni a pénzügyeid miatt? 2015-ös pénz horoszkópod elárulja, mit tartogat számodra az új évszak az anyagiak terén.

Kos

Óvatosan költekezz, mert most talán úgy tűnik, hogy jól állnak a dolgok, de hamarosan egy váratlan lehetőség kapcsán jelentősebb kiadásra számíthatsz.

Lehet, hogy a dolog nem lesz életbevágó, és el is halaszthatod, így ha éppen nem engedheted meg magadnak, hogy költs rá, akkor nem kell az utolsó forintodat is kiforgatnod a zsebedből, de sajnálni fogod az elszalasztott alkalmat, ezért jobb, ha most megpróbálod úgy intézni, hogy legyenek tartalékaid.

Bika

A tavasz során számíthatsz egy kis plusz bevételre, de azt nem adják majd ingyen, nagyon is sokat kell majd dolgoznod azért, hogy némi extra pénzre tehess szert.

Összességében nézve talán úgy is érezheted, hogy a megszerzett pénz nem ér annyit, mint amennyi energiába az elvégzett munka került, de a tartalék jól jön, így még is csak örülni fogsz a lehetőségnek.

Ikrek

Kicsit meggondolatlan lehetsz most, ami abból adódik, hogy nem szeretsz várni, amit meg akarsz szerezni, azt azonnal akarod, és csalódott vagy, ha nem kaphatod meg.

Ez a meggondolatlan kiadás azonban megbosszulhatja magát, amikor később nagy szükséged lenne a félretett pénzedre, de azt már elköltötted valamire, ami pedig nem is volt olyan halaszthatatlan. Kétszer is gondold meg, mielőtt pénzt adsz ki most valamire.

Rák

A spórolás és a takarékoskodás jó dolog, de vigyázz, hogy ne ess át a ló másik oldalára. Ha minden hónapban félre tudsz tenni egy kis pénzt, az remek, de ne feledd, hogy ha egyáltalán nem élvezed a pénzt, amiért megdolgoztál, az hamar elveheti a lelkesedésedet és fásulttá, életunttá tesz.

Nem kell kirúgni a hámból, de azért néha megengedhetsz magadnak egy-egy apró luxuscikket, egyél egy jó fagyit az első melegebb napokon, vagy vegyél egy szép tavaszi ruhát – ami belefér a költségvetésedbe. A lényeg, hogy örömet okozz magadnak.

Oroszlán

Úgy érezheted, hogy jól állnak a dolgaid, de koránt sincs még itt az ideje hátradőlni. Jelen helyzetben talán nincs ok az aggodalomra, de gondolj arra is, mennyi ideig tudnál a felszínen maradni, ha valamilyen váratlan helyzet alakulna ki.

Senki nem szeret tragédiák forgatókönyvén aggódni, nem is kell, hogy minden nap ezen gondolkodj, de még mielőtt felhagynál az anyagi háttered további erősítésével, gondold végig a legrosszabb eshetőségeket is.

Szűz

Ami az ajtón ma bejön, az holnap kimegy az ablakon. Úgy tűnik, hiába dolgozol, amikor nagy nehezen egy kis plusz jövedelemhez jutnál, akkor mindig jön valami váratlan kiadás is.

Ha valóban változást akarsz, akkor itt az ideje, hogy alapjaiban változtasd meg a pénzügyi terveidet, akár azt is érdemes átgondolni, hogy nem lenne-e jobb egy új munkahely után nézni.

Elkapkodni semmit nem kell, de ha elégedetlen vagy, akkor ideje tenni valamit a változás érdkeében.

Mérleg

Nem állnak túl jól a dolgaid, vagy legalábbis nem úgy, ahogyan szeretnéd. Sajnos a tavaszt még így kell átvészelned, és ez talán azzal is jár, hogy le kell mondanod valami olyasmiről, amire már régóta vágysz, legyen az egy nagyobb beruházás vagy egy utazás.

A tavasz végére azonban olyan lehetőséget kaphatsz, ami az anyagi helyzeteden is jelentősen és hosszú távon javíthat, ha okosan használod ki.

Skorpió

Végre egy kicsit fellélegezhetsz, mert a tavasz kiváló lehetőségeket hoz arra, hogy némi többlet bevétel jöjjön a konyhára, és ez akár egy régóta húzódó problémádat is megoldhatja.

Az óvatosság persze most sem árt, de azért ne aggódd túl a dolgot, örülj, hogy végre kicsit megkönnyebbülhetsz. Már nagyon rád fér, hogy kicsit kikapcsolj, és ne aggódj folyton a pénzügyeid miatt.

Nyilas

Jelentősebb kiadásra számíthatsz, de mivel bízol benne, hogy az elköltött összeg majd megtérül, ezért úgy érzed, a beruházás megéri az árát.

Ha megengedheted magadnak, akkor emellett próbálj valamilyen biztosítékot is képezni magadnak az anyagi lehetőségeidhez mérten, gondolva arra az esetre is, ha a dolgok mégsem a terveid szerint alakulnának.

Bak

Ugyan nem vet fel a pénz, de végre némi biztonságot, állandóságot érzel, a stabil jövedelem pedig arra késztet, hogy végre elkezd megvalósítani a hosszabb távú terveidet.

Semmi nem fog egyik napról a másikra megváltozni, de a tavasszal elkezdheted megtenni az első lépéseket, amelyek a céljaid felé vezetnek. Ne siettess semmit, az anyagi helyzeted stabil, de nem gyors utat biztosít.

Vízöntő

Mikor már éppen lemondanál egy régi tervedről az anyagi nehézségek miatt, valahonnan segítség érkezik, és te megvalósíthatod az elképzeléseidet, még ha nem is teljes egészében a saját költségvetésedből.

Élvezd ki a lehetőség minden pillanatát, de utána kezdj el azon is dolgozni, hogy hogyan valósíthatnád meg a jövőbeli terveidet a saját keretedből. Ha még nincs, akkor ideje pénzügyi tervet készítened.

Halak

Az évszak elején egy váratlan kiadásra számíthatsz, de szerencsére, mivel fel vagy készülve az ilyen helyzetekre, ez nem fog a szükségesnél több kellemetlenséget okozni. Tartsd magad továbbra is a már jól bevált pénzügyi tervedhez, és akkor az évszak végére ismét tökéletes biztonságban lehetsz.

Ha pedig ismét egyenesbe jöttél, akkor talán valami olyasmit is megengedhetsz magadnak, amire régóta vágysz, de a tavasz eleji kalamajka elvette tőled a lehetőségét.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást