A 10 legcukibb filmes szerelmespár a 90-es évek kasszasikereiből

A 10 legcukibb filmes szerelmespár a 90-es évek kasszasikereiből

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A 10 legcukibb filmes szerelmespár a 90-es évek kasszasikereiből

A 90-es évek a romantikus vígjátékok igazi aranykora volt, rengeteg klasszikus jött ki abban az időben, amik a mai napig méltán népszerűek. Ha nem is volt feltétlenül realisztikus a párkapcsolatok ábrázolása ezekben a filmekben, egy egész generáció elvárásait alakította, hiszen kislányként mi is ilyen románcokról álmodoztunk. Nézzük, melyik tíz szerelmespár volt a legcukibb és legemlékezetesebb ebből az érából.

Annie Reed és Sam Baldwin (A szerelem hullámhosszán)

Ez volt az a film, ami megtanította, hogy érdemes elmenni a szerelemért a világ végére is.

Ugyan a lány messze lakik és már menyasszony, a szereplők mégis egymásra találnak a végén.

Meg Ryan és Tom Hanks fantasztikus kémiája nemcsak ebben a filmben csillogott, később A szerelem hálójában című filmben is összejöttek.

 

Dorothy Boyd és Jerry Maguire (Jerry Maguire, a nagy hátraarc)

Mikor a címszereplő ráébred, hogy az erkölcs fontosabb, mint a pénz és kilép munkahelyéről, senki nem követi, csak a titkárnője, akit addig észre sem vett.

Renée Zellweger és Tom Cruise párosa tökéletes választás volt.

 

Molly Jensen és Sam Wheat (Ghost – A szellem)

A Ghost volt az a film, amit a kritikusok a földbe döngöltek, de a közönség imádta.

Patrick Swayze és Demi Moore agyagos korongozása örökre belénk égett, és az is bebizonyosodott, hogy van szerelem a halál után is.

 

Anna Scott és Will Thacker (Sztárom a párom)

A fordított Hamupipőke történet instant klasszikussá vált, hiszen itt nem a szegény lányt emelte fel a herceg, hanem egy világsztár talált szerelemre egy egyszerű könyvesboltos srác oldalán.

Julia Roberts és Hugh Grant igazi érzelmi hullámvasúton megy keresztül a filmben – és velük együtt mi is – mire egymásra találnak.

 

Laney Boggs és Zack Siler (A csaj nem jár egyedül)

Ez a romkom szinte az összes filmes klisét felvonultatja: Az átlagos lányból bombanő lesz azzal, hogy leveszi a szemüvegét, az iskola szívtiprója pedig a film végére reménytelenül belezúg hősnőnkbe.

Ennek ellenére képtelenek voltunk ellenállni Freddie Prinze Jr. sármjának, Rachael Leigh Cook kislányos bájának és elhittük nekik, hogy az álmok valóra válnak.

 

Rose DeWitt Bukater és Jack Dawson (Titanic)

Az érdekes arisztokrata lány és a jólelkű szegényfiú szerelembe esik a Titanicon és annak ellenére, hogy csak pár napot töltenek együtt, románcuk örökre szól.

Kate Winslet és Leonardo DiCaprio nagyon fiatal volt még itt és azóta nem hiába váltak Hollywood nagyágyúivá, hiszen remek alakítást nyújtottak a minden szabályt megszegő szerelmespárként.

És persze szem nem maradt szárazon, mikor Leo elsüllyedt a tengerben.

 

Anette Hargrove és Sebastian Valmont (Kegyetlen játékok)

Ez a film a Veszedelmes Viszonyok tini-változata és ennek köszönhetően nem egy habos-babos alkotás.

Ryan Philippe gonosz szándékkal csábítja el a naiv Reese Witherspoont, majd reménytelenül beleszeret, de nincs happy end, mert miután a főhős felmagasztosul, meg is hal.

A forgatáson Reese és Ryan egymásba szerettek és ugyan már elváltak, de két gyönyörű gyerekük született.

 

Vivian Ward és Edward Lewis (Pretty Woman)

Julia Roberts nem véletlenül szerepel kétszer is ezen a listán, Amerika kedvenc szomszédlánya ugyanis ezzel az ikonikus filmmel vált Hollywood és a romkomok királynőjévé.

Olyan érzékenységgel alakította az örömlányt, akibe Richard Gere beleszeret, hogy ezzel a szereppel örökre belopta magát a szívünkbe.

 

Cher Horowitz és Josh Lucas (Spinédzserek)

Alicia Silverstone élete legsikeresebb filmje volt a Spinédzserek, ami nem csoda, hiszen lubickolt az elkényeztetett, de jólelkű Cher szerepében, aki a végén az imádnivaló Paul Rudd oldalán találja meg a boldogságot.

 

Kat Stratford és Patrick Verona (10 dolog, amit utálok benned)

A film alapjául Shakespeare remekműve, a Makrancos hölgy szolgált, így nem csoda, ha erős a történet és jót a karakterek.

Julia Stilesnak jól állt a kicsit utálatos női karakter, Heath Ledger pedig felejthetetlen volt a kitartó Patrick szerepében.

Neki természetesen mi sem tudtunk volna ellenállni.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást