Ilyen gyakran kellene valójában kimosnod a farmernadrágodat

Ilyen gyakran kellene valójában kimosnod a farmernadrágodat

Címlap / Stílus / Divat / Ilyen gyakran kellene valójában kimosnod a farmernadrágodat

Ritkán szükséges egyszeri viselés után egyből kimosnod

Általánosságban elmondható, hogy bármilyen farmernadrágot is veszel, nem szükséges, és valójában nem is ajánlott minden viselés után kimosnod, mert gyorsabban tönkremehet – feltéve persze, ha az adott napi viselés után is tiszta. Ehelyett nagyjából három-tíz alkalom után érdemes a mosógépbe tenned, attól függően, hogy milyennek látod és érzed az illatát.

Ha már foltos, vagy kellemetlen szaga van, akkor mehet is a mosásba, de egyébként akár több mint egy hétig is nyugodtan hordhatod.

Természetesen ha sár, ételmaradék, olaj vagy bármi más kerül rá, ami könnyen megtapad az anyagában, akkor egyből mosd ki, hogy minél hatékonyabb lehessen a folteltávolítás. A maszatok és a foltok mellett pedig az izzadtság is fontos mércét jelenthet abban, pontosan mikor van a helye a farmernadrágodnak a mosógépben. Ha nem izzadtál meg, és nem is voltak túl aktív napjaid, nyugodtan maradhat a farmer a következő napon is, de abban a pillanatban, amikor az orrod figyelmeztet, biztos lehetsz benne, hogy a baktériumok már megtelepedtek a nadrágodon, ezért ideje kimosnod.

Mi történik, ha minden viselése után kimosod?

Annyi biztos, hogy nem tesz jót az anyagának. Bár szinte minden farmernadrág erős anyagúnak tűnhet, de a túl gyakori mosása megváltoztathatja az illeszkedését és a színét. Más ruhadarabokhoz hasonlóan minél többször mosod ki, annál jobban elkezdenek kopni a szálai, és egyre jobban csökken az adott ruhadarab élettartama. Így tényleg csak akkor érdemes kimosnod, ha valóban szükségesnek érzed. Persze az sem egészséges, ha túl sokáig halogatod a mosást, hiszen még ha nem is látszik rajta semmilyen szennyeződés, egy idő után akkor is egyre több baktérium és elhalt bőrszövet tapad hozzá, általuk pedig egyáltalán nem lesz higiénikus a farmernadrág viselése.

Mica Asato/pexels.com

Hogyan érdemes kimosnod?

Az alapszabály, hogy bármilyen új farmert veszel, először külön mosd ki, hogy megbizonyosodj róla, mennyire engedi a színét. A következő alkalomkor már elegendő lehet, ha csak színfogó kendőt használsz, de akkor is ügyelj arra, hogy hasonló árnyalatú ruhadarabokkal mosd együtt. Miután szétválasztottad a szükséges elemeket, kezdődhet a mosás. Ha szükséges, először kezeld a foltokat, de szigorúan a nadrágon lévő ápolási címke és a folttisztítón található utasítások szerint. Ezt követően pedig fordítsd ki a farmernadrágot, hogy minél jobban megőrizze a színét.

Ha elkészültél, mehet is a farmernadrág a mosógépbe. Állítsd be a mosás hőfokát a címkéjén található utasítások szerint. A farmernadrágok címkéjén jellemzően alacsonyabb hőmérsékletek szerepelnek, mert segítenek megelőzni a zsugorodást és a fakulást. Ezután jöhet egy kímélő mosószer, és ha van, akkor az extra öblítés funkciót is állítsd be. Így miután elég tiszta lett a nadrág, teljesen távozhat a mosószer az anyagból. Ezeket a lépéseket sötét, világos és fehér farmerek esetén is használhatod. Ha elkészültél, csak teregesd ki egy szellős helyre, és amint megszáradt, máris újra hordhatod.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást