11 gyógyító kristály és hatásai

11 gyógyító kristály és hatásai

Címlap / Életmód / Egészség / 11 gyógyító kristály és hatásai

A kristályoknak, köveknek már ősidők óta gyógyító hatást tulajdonítanak. Van aki hisz ezek erejében és van aki nem. Egy biztos: a kristályok gyönyörűek, így mivel ártani biztosan nem ártanak, ezért nyugodtan készíttessünk ékszereket belőlük, és soha nem árthat megtudni, hogy még mire lehetnek jók az életben.

Akvamarin

Halványkék, esetleg szürkés árnyalatú kő. Megromlott kapcsolatok, egyes személyekkel szemben kialakult gátak leküzdésében segítheti viselőjét. Ugyanígy ajánlják még tájékozódási problémákkal küzdőknek is.
Betegségek közül jó hatással van az emésztési problémákra, a csontok, fogak épségének megőrzésére és az immunrendszer erősítésére.

Rózsaszín turmalin

Élénk pink, kicsit lilás színű, csiszolás után erős csillogással rendelkező gyönyörű kristály. Akkor viseljünk ilyen kővel díszített ékszert, ha szeretnénk a negatív gondolatokat távol tartani, inkább a pozitív eseményekre szeretnénk koncentrálni az életben.
Segít abban, hogy életünket rendszerezettebbé, átláthatóbbá tegyük, ezáltal pedig mi is kiegyensúlyozottabbak lehessünk.

Dinnye turmalin

Nevét egyértelműen színeiről kapta, ez a kő ugyanis kívül zöld, belül pedig rózsaszín. Hordásával segíthetünk a tanulási nehézségeken, mivel segít a koncentrációs készség erősítésében.
Feszült helyzeteket, haragot enyhít, így nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá tesz. Sokszor ajánlják kifejezetten tinédzserek számára, hogy a korral járó belső feszültség könnyebben megoldódjon.

Rózsakvarc

Halvány rózsaszín, selymes fényű kő. Távolt tartja az erőszakos álmokat, és segít az álmatlanság leküzdésében, mivel nyugodt, mély álmot hoz a viselőjére. Segít továbbá asztma, vérszegénység és egyensúlyi zavarok esetén is.

Borostyán

Nagyon ismert kristályfajta, jellegzetes mélysárgás színe alapján egyértelműen felismerhető.
Segítheti a lelki problémákat, például ha úgy érezzük, a régi sérelmek nem gyógyulnak be, vagy ha túl sokáig táplálunk haragot vagy sértettséget valaki iránt. A borostyán megkönnyíti a megbocsájtást, elfogadóbbá tehet bennünket.

Citrin

Rézszínű kristály, csiszolás után gyönyörű fénye van. Gyógyítja a szorongást, a hangulatingadozást, valamint segít a terhesség alatti nehézségek leküzdésében is, nem utolsó sorban könnyebbé teszi a szülést.
Emellett segíti a vérkeringés egészségét, enyhíti a cukorbaj súlyosságát, valamint javítja a máj és a vese működését.

Füstkvarc

Gyönyörű középbarna, füstös hatású kristály. Ajánlják alacsony vérnyomásra, a hasnyálmirigy, illetve a petefészkek problémáinak enyhítésére, valamint szexuális zavarokra és depresszió ellen is.
Nem utolsó sorban azt tartják, hogy segíti, gyorsítja a fogyókúra hatékonyságát is.

Holdkő

Átlátszó fehér, általában kékes vagy rózsaszínes árnyalattal rendelkező, matt színű kristály. Ismert matt sötétszürke változata is. Viselése hosszú távon segíthet a menstruáció görcsök enyhítésében.
Olyanoknak is ajánlják, akiknek valamilyen fekély van a szervezetében, a kő közelsége enyhítheti a panaszokat. Emellett erősíti a társas kapcsolatokat, segít a kapcsolatteremtésben, nyitottabbá, érdeklődőbbé tesz.

Krémszínű kalcit

Színe valahol a csontszín és a halvány, fakó narancs között van. Viselése megnyugtat, bizakodóbbá, jövőbe tekintővé tesz, segít feldolgozni életünk komolyabb traumáit.
Elsősorban a gyász enyhítésére szokták ajánlani, hogy segítse a haláleset feldolgozását.

Türkiz

Gyönyörű türkiz színű kristály, hol kékebbnek, hol zöldebb árnyalatúnak tűnik a környezetétől függően.
Szépségén kívül segíti az embereket az elnyomott feszültségek enyhítésében, segít az agresszió kezelésében, a dühkitörések kordában tartásában. Hosszú távú viselése kiegyensúlyozottabbá, pozitívabbá tesz.

Hegyikristály

Színtelen kristály, amely csiszolás után a szivárvány össze színében játszó, erős csillogású kővé válik. Viselésével könnyebben oldódnak a lelki blokkok, gátak szabadulhatnak fel, a régi sérelmeket könnyebben dolgozzuk fel, az nem mérgezi tovább személyiségünket.
Viselésével megnő önbizalmunk, határozottabbak és céltudatosabbak lehetünk. Nem utolsó sorban a jelenleg egyik legdivatosabb kristály, amely bármilyen formában nagyon szép és mutatós ékszerünk lehet.

VIDEO Van egy sminktrükk, amitől nagyobb és igézőbb lesz a szemed

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!