5+1 pszichológiai trükk, amivel könnyedén elérheted, amit szeretnél

Szirák Viki
Írta: ,
5+1 pszichológiai trükk, amivel könnyedén elérheted, amit szeretnél

Kép forrása: freepeople.com

A pszichológia egyike a világ legizgalmasabb tudományainak, hiszen rengeteg érdekességet tár fel az emberi lélekről. Azáltal, hogy te is jobban megismerkedsz a lélektannal, képes leszel bizonyos élethelyzetekre felkészülni, ügyesebben venni az akadályokat, sőt, még alakítani is tudsz egy-egy szituáción. Most mutatunk néhány pszichológiai trükköt, amit feltétlenül ki kell próbálnod!

A mosoly ereje Kép forrása: stocksy.com

Már egyetlen mosollyal befolyásolhatsz másokat, és még csak nem is tudtad!

Legközelebb próbáld ki, hogy amikor beszélgetsz valakivel egy témáról, kiválasztasz egy szót azok közül, amiket a másik mondott.

Csakhogy mondjuk egy példát, ez legyen a kutya. Innentől kezdve mindig, amikor ezt vagy egy ehhez hasonló szót mond ki, kezdj el mosolyogni, vagy bólints egyet.

Figyeld meg, hogy a pozitív visszajelzés miatt a másik fél egyre gyakrabban fogja a kutya szót kimondani, méghozzá a tudtán kívül!

Egy jó monológ Kép forrása: thezoereport.com

Volt már olyan, hogy azt szeretted volna, hogy valaki más cipelje helyetted a holmidat? Egy mókás trükkel ezt is elérheted!

Amikor sétálsz egy ismerősöddel az utcán, és a kezedben fogsz például egy könyvet, kezdj el beszélgetni egy olyan témáról, ami a másikat nagyon érdekli. Miközben épp beszélsz, és lekötöd a figyelmét, mindenféle magyarázat nélkül add a kezébe a könyvedet, és folytasd a monológod.

Meglátod, a másiknak még csak fel sem tűnik, hogy ő cipeli a holmidat!

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)