10 jó dolog, amiről le kell mondanom, mióta gyerekem van (de nem bánom)

10 jó dolog, amiről le kell mondanom, mióta gyerekem van (de nem bánom)

Címlap / Életmód / Család / 10 jó dolog, amiről le kell mondanom, mióta gyerekem van (de nem bánom)

1. Smink minden nap

Régen minden reggel feldobtam egy sminket, ha mentem valahova. Semmi extra, nem töltöttem órákat a tükör előtt, de önbizalmat adott egy laza ötperces kis makeup és szerettem is csinálni. Közben szólt a zene, kortyolgattam a kávém, a reggeli rituálém szerves része volt.

Ma örülök, ha annyi időm van, hogy lófarokba fogjam a hajam, miután a gyerkőcöket felöltöztettem, megetettem, így a smink csak különleges alkalmakra marad.

2. Kiadós alvás

Ugye nem lepődött meg senki, hogy ez is szerepel a listán? Annyiszor hallottam ezt más szülőktől, hogy becsüljek meg minden végigaludt éjszakát és most én is az az ember vagyok, aki ezt a szingli barátnőinek mondogatja.

via GIPHY

3. Jóga

Imádok jógázni, a barátnőimmel gyakran jártunk órákra és itthon is gyakoroltam hetente legalább kétszer. Megadtam a módját: lágy keleti zenével, füstölőkkel, stb. Jelenlegi napjaim realitása az, hogy az egyik gyerek a hátamra mászik, a másik a lábamba kapaszkodva bömböl, így annak is örülök, ha este fürdés előtt van pár percem nyújtani.

4.
Minőségi én-idő

Régebben szerettem fogni egy jó könyvet és addig olvasni egy tea mellett, amíg el nem álmosodtam. Vagy venni egy forró fürdőt, amíg ki nem hűl a víz. Megnézni egy Szex és New York részt, vagy ötöt egymás után. Most még egy gyors zuhany is csak úgy fér bele, hogy meg kell beszélnem a férjemmel, hogy addig tartsa szemmel a gyerekeket.

via GIPHY

5. Randik a férjemmel

Tudom, most is megtehetjük, hogy megkérünk valakit, hogy vigyázzon a gyerekekre amíg mi elmegyünk vacsorázni és már volt is ilyen. Egyszer a kicsi addig ordított utánam, hogy anyám feladta és felhívott, hogy menjünk haza. Egy másik alkalommal a nagyobbiknak elkezdett fájni a füle és az egész randi ment a levesbe, a harmadik alkalommal pedig közbejött valami a sógornőmnek, ezért nem tudott jönni vigyázni rájuk.

Tehát próbálkozunk, de nem olyan egyszerű ez. Amikor annyi időre hagyom őket valakivel, amíg ügyet intézek, akkor is csak a telefonomat lesem, nagyon nehéz ellazulni.

via GIPHY

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást