Család / Életmód

10 jó dolog, amiről le kell mondanom, mióta gyerekem van (de nem bánom)

10 jó dolog, amiről le kell mondanom, mióta gyerekem van (de nem bánom)

1. Smink minden nap

Régen minden reggel feldobtam egy sminket, ha mentem valahova. Semmi extra, nem töltöttem órákat a tükör előtt, de önbizalmat adott egy laza ötperces kis makeup és szerettem is csinálni. Közben szólt a zene, kortyolgattam a kávém, a reggeli rituálém szerves része volt.

Ma örülök, ha annyi időm van, hogy lófarokba fogjam a hajam, miután a gyerkőcöket felöltöztettem, megetettem, így a smink csak különleges alkalmakra marad.

2. Kiadós alvás

Ugye nem lepődött meg senki, hogy ez is szerepel a listán? Annyiszor hallottam ezt más szülőktől, hogy becsüljek meg minden végigaludt éjszakát és most én is az az ember vagyok, aki ezt a szingli barátnőinek mondogatja.

via GIPHY

3. Jóga

Imádok jógázni, a barátnőimmel gyakran jártunk órákra és itthon is gyakoroltam hetente legalább kétszer. Megadtam a módját: lágy keleti zenével, füstölőkkel, stb. Jelenlegi napjaim realitása az, hogy az egyik gyerek a hátamra mászik, a másik a lábamba kapaszkodva bömböl, így annak is örülök, ha este fürdés előtt van pár percem nyújtani.

4. Minőségi én-idő

Régebben szerettem fogni egy jó könyvet és addig olvasni egy tea mellett, amíg el nem álmosodtam. Vagy venni egy forró fürdőt, amíg ki nem hűl a víz. Megnézni egy Szex és New York részt, vagy ötöt egymás után. Most még egy gyors zuhany is csak úgy fér bele, hogy meg kell beszélnem a férjemmel, hogy addig tartsa szemmel a gyerekeket.

via GIPHY

5. Randik a férjemmel

Tudom, most is megtehetjük, hogy megkérünk valakit, hogy vigyázzon a gyerekekre amíg mi elmegyünk vacsorázni és már volt is ilyen. Egyszer a kicsi addig ordított utánam, hogy anyám feladta és felhívott, hogy menjünk haza. Egy másik alkalommal a nagyobbiknak elkezdett fájni a füle és az egész randi ment a levesbe, a harmadik alkalommal pedig közbejött valami a sógornőmnek, ezért nem tudott jönni vigyázni rájuk.

Tehát próbálkozunk, de nem olyan egyszerű ez. Amikor annyi időre hagyom őket valakivel, amíg ügyet intézek, akkor is csak a telefonomat lesem, nagyon nehéz ellazulni.

via GIPHY

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást