Otthon / Szórakozás

7 film a spiritualitásról, amit látnod kell

7 film a spiritualitásról, amit látnod kell

A spiritualitás nem egyenlő a boszorkánysággal, sokkal inkább egyfajta útkeresés és az életöröm megtalálásán alapuló hitrendszer, melynek fő célja, hogy megértsük, az élet értelme nem öncélú, hanem egy magasabb célt szolgál. Az alábbiakban hét teljesen különböző történetű filmet válogattunk össze, amelyek mind a spiritualitás témája köré épülnek, és segítenek abban, hogy jobban megértsd a világot és önmagadat is.

Samsara

A „szamszára” egy szanszkrit szó, melynek jelentése az élet körforgásából adódó változások értelmezése.

A film 5 éven keresztül készült, és több mint 5 kontinens 25 pontján forgatták.

Már maga a látvány is lenyűgözi a nézőt, ugyanis 70 mm-es filmre forgatták a szent földeket, katasztrófa sújtotta övezeteket, ipari komplexumokat és csodálatos természeti képződményeket bemutató felvételeket.

Azt gondolná az ember, hogy egy dokumentumfilmet narráció nélkül nem lehet végignézni, de a döbbenetes és csodálatos képsorok váltakozása, a különféle kultúrák szembeállítása folyamatos elmélkedésre készteti a nézőt.

 

Az ambíciótól a megértésig – Az életcélod megtalálása

Dr. Wayne W. Dyer amerikai motivációs előadó, spirituális tanító volt, számtalan könyv szerzője.

A filmben egy tengerparti üdülőhelyen látogatják meg Dyert, akivel interjút készítenek, ez adja a fő szálat. Azonban a szállodába érkező különféle családok és emberek is részesei lesznek a történetnek, és az ő szemszögükön keresztül közelebb kerülhetünk saját életünk és ambícióink megértéséhez.

Bár a film kivitelezése nem az a kifejezett hollywoodi produkció, a történet rendkívül izgalmas, jó humorral fűszerezett, a nézőt hol elmélkedésre, hol sírásra, hol pedig mélyről jövő nevetésre készteti.

 

Tavasz, Nyár, Ősz, Tél… és Tavasz

Különleges történet, mely az idő múlásával, az évszakok váltakozásával és az emberekre, természetre gyakorolt hatásával mutatja be az élet elkerülhetetlen körforgását.

Egy idősebb, és egy gyermekből fiatalemberré cseperedő szerzetes élete akkor változik meg gyökeresen, amikor zárt, békés világukba betoppan egy nő.

 

Pi élete

Pi Patel élete nem mindennapi, eleve egy francia uszodáról nevezték el, ráadásul 11 évesen kitalálja, hogy egyszerre próbál meg keresztény, mohamedán és hindu lenni.

Az élet váratlan próbatétel elé állítja a kamasz fiút, amikor a Kanadába tartó teherhajó a Csendes-óceán mélyére süllyed, és Pi egyedül marad az óceán közepén egyetlen túlélő társával, egy tigrissel, akivel 227 napot tölt majd hánykolódva.

Szívbemarkoló történet hitről és életről, egy csipet humorral fűszerezve.

 

A forrás

Az orvos, Tom feleségének agyát különös kór támadja meg, ezért a férj minden idejét kutatólaboratóriumában tölti, hogy megmentse szerelmét.

A nő viszont már belenyugodott sorsába, és meg akarja írni élete művét, amihez a férje segítségét kéri.

A férfi boldog befejezést szeretne, amihez azonban hosszú, ezer évet átívelő történetet kell bejárnia.

 

A bálnalovas

Új-zélandi-német filmdráma, ami egy fiatal lány küzdelmét mutatja be végzete beteljesítésére.

A helyi tradíciók szerint a családfő szerepét minden generációban a fiú örökös tölti be.

Pai ikerfivére halála után arra vállalkozik, hogy szembeszálljon a több ezer éves hagyományokkal, és méltó utódja legyen a jelenlegi családfőnek.

 

Megvilágosodás garantálva

Ez már egy picit lazább hangvételű német vígjáték.

A főhős, Uwe kudarcot vall mint apa és férj, ezért feng shui szakértő testvérével eldöntik, hogy a spiritualitás útjára lépnek, és egy zen buddhista kolostorban próbálják helyreállítani lelki békéjüket.

Az utazás kalandosra sikerül, két próbatételt is ki kell állniuk: először Tokióban tévednek el papírok és pénz nélkül, végül pedig a kolostor szigorú szabályaival kell megbirkózniuk.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást